Hlavní obsah

United Islands nabízejí v Praze desítky koncertů zdarma

V pátek v Praze začíná dvoudenní festival United Islands of Europe. Nabízí desítky koncertů a vstup je zdarma.

Zpěvák 7krát3

Článek

Mezi headlinery pořadatelé řadí třeba irské hvězdy Thumper a Tebi Rex, rappera Albi X z Německa a polskou zpěvačku Ofelii.

České R zastupuje Annet X či populární zpěvák 7krát3. Interpreti ze Slovenska zde tvoří neoficiální showcase jejich alternativní scény - patří mezi ně např. zpěvačka Timea, dvanáctiletá rapperka Lil Ash, rapperka Malvina s trapovým i disco-pop projektem, oceňovaná zpěvačka a skladatelka Nina Kohout, producent elektroniky Bulp či Sam Sandwich s fúzí elektroniky a kytar.

Nehudební program Ostrovy inspirace nabídne workshopy, promítání, výstavy i debaty. Celý program se odehraje na Střeleckém ostrově, Kampě, Janáčkově nábřeží, Dětském ostrově, parku Portheimka a Terase OC Smíchov.

Zpěvačka Timea

Na mostě Legií budou moci projíždět pouze tramvaje a z Janáčkova nábřeží se stane pěší zóna, kde auta nahradí gastronomické stánky i stanoviště programových subjektů.

Festival klade důraz na ekologii. United Islands se hodlají postupně stát skutečně udržitelným festivalem. Doposud realizované aktivity patří hlavně do oblasti odpadů a cirkulární ekonomiky, dopravy a gastronomie.

„Rádi bychom našimi započatými aktivitami inspirovali naše spolupracovníky, partnery i návštěvníky k třeba i menším změnám v jejich chování a přístupu k nahlížení na to, co dělají,” řekla manažerka festivalu Kamila Buráňová.

V dopravě pomůžou i Rekola, která jsou volně dostupná v rámci Lítačky a s kódem “united2022” může kdokoliv bez ní získat jednu 30minutovou jízdu na Rekolech zdarma.

Veškeré příbory i nádobí jsou ze dřeva či recyklovatelného materiálu. V celém areálu bude také působit organizace Každá plechovka se počítá, jejíž členové budou v sobotu 11. června sbírat prázdné nápojové plechovky a podporovat tak jejich recyklaci a šířit osvětu o její efektivitě. V rámci programu Ostrovy inspirace budou mít na Janáčkově nábřeží svůj program Zerowasters s bezobalovými koncepty a Kokoza s konzultací k nakládání s bioodpadem či kompostování.

Reklama

Výběr článků

Načítám