Hlavní obsah

United Islands míří k Petřínu, uvítají i indie-popovou Princess Chelsea

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival United Islands, který probíhá v Praze už desátým rokem a je stále zdarma, rozšiřuje svůj areál směrem k Petřínu a uvítá prý ještě více zahraničních hvězd než minule.

Foto: Lil Chief Records

Princess Chelsea

Článek

Dějiště festivalu (20. až 22. června) se přesunuje od pražských ostrovů (Střelecký ostrov prochází rekonstrukcí) směrem dále od Vltavy. Koncerty tak budou např. na Kampě a na rozlehlém svahu Kinského zahrad vedle Petřína. Nový prostor byl třeba i proto, že loni přišlo asi 60 000 lidí a okolí řeky bylo přelidněné.

Ačkoliv hlavní programové trumfy si pořadatelé nechali na květen, už nyní prozradili některá jména.

"Slavíme desáté narozeniny, takže desítka se tím bude prolínat, budeme hrát v deseti klubech po desáté večer a máme desatero, což je deset českých kapel, které jsme si oblíbili," řekl v pondělí dramaturg David Gaydečka.

Patří mezi ně Floex, Psí vojáci, Prago Union, Goodfellas, Sunflower Caravan, Zrní, Midi Lidi, Le pneumatiq, Bitumen Beat a Peter Pan Complex. Dodal také, že už má potvrzeno více zahraničních kapel než loni a upozornil například na Princess Chelsea.

Indie princezna

Jedná se o projekt Chelsea Nikkelové, klasicky vzdělané pianistky a indie-popové zpěvačky, bývalé členky novozélandské skupiny Teen Wolf and The Brunettes.

Sólový debut Lil' Golden Book prý vypráví o jejím dospívání a připravovala ho tři roky. Mezi svými vzory jmenuje Dr Dre i Edvarda Griega.

Reklama

Výběr článků

Načítám