Hlavní obsah

United Flavour pokřtí druhé studiové album v Akropoli

Novinky, Stanislav Dvořák

Křest druhého alba pražské mezinárodní partičky United Flavour se koná 15. března v Paláci Akropolis. CD se jmenuje Attitude a křtem startuje i česko-slovenské turné.

Článek

"United Flavour na novém materiálu pracovali intenzivně celý loňský rok. Nahráli ve studiu celkem pětadvacet tracků, z toho sedmnáct skladeb se objeví na novém albu Attitude. Kapela přizvala ke spolupráci hosty z celého světa. Patří mezi ně hvězdný zpěvák Konshens (Jamajka), Ras Kuko a Bratt ze španělské skupiny Cañaman, Cheeba (Polsko) z East West Rockers, česká rapperka Lara303, již tradičně zpěváci King Kalabash a Baron Black (Martinik/Francie) a senegalský zpěvák a tanečník Kaolack," sdělil Jaromír Telenský z United Flavour.

Deska se nahrávala v rakouském studiu House of Riddim a v několika pražských studiích pod producentským dohledem baskytaristy Djeie. Na mix přiletěl z Londýna zkušený zvukař, baskytarista a producent Derek Fevrier, který pracoval s  Mad Professor, Dennisem Brownem, Twinkle Brothers a dalšími. Finální mastering proběhl v Senegalu ve studiu Real Master, které využívá také africká reggae hvězda Alpha Blondy. Attitude vychází na labelu SubPub Records.

United Flavour vznikli v Praze v roce 2004 jako mezinárodní projekt. V klubových vodách už si vybudovali velký respekt, jejich latino-reggae-soulový mix kritika uvítala už proto, že takový žánr tu skoro nikdo neuměl. První album Unity vyšlo v roce 2007 a skupina začala předskakovat "áčkovým" zahraničním hvězdám typu Manu Chao, Alborosie, Gentleman, WARD 21.

Současné turné Attitude Tour 2011 bude nejrozsáhlejším turné v historii kapely. Více informací na www.unitedflavour.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám