Hlavní obsah

Underworld přiletí na Colours soukromým letadlem, říká David Šindelář

Právo, Jaroslav Špulák

Hlavní hvězda patnáctého ročníku festivalu Colours of Ostrava, který až do neděle probíhá v Dolních Vítkovicích, dorazí v neděli odpoledne. Právu a Novinkám.cz to řekl člen pořadatelského týmu David Šindelář.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

David Šindelář se na Colours of Ostrava stará o kapely

Článek

Britská dvojice Underworld, jejíž koncert v neděli v noci festival ukončí, přiletí do Ostravy v neděli po poledni.

„Přiletí soukromým letadlem na letiště Mošnov. Celá výprava bude ubytována v pětihvězdičkovém hotelu v podhůří Beskyd. V historii Colours of Ostrava na tom samém místě spali jen dva účinkující, John Newman a Alanis Morissette, Na severní Moravě jiný hotel s pěti hvězdami není,“ prozradil Šindelář.

Už prý jen to, že Underworld přiletí soukromým letadlem, svědčí o tom, že je to velmi ceněná a pro pořadatele ekonomicky drahá kapela. „Vždyť také před pěti lety složila hudbu pro zahajovací ceremoniál olympiády v Londýně,“ podotýká Šindelář. Celá výprava bude mít asi patnáct členů.

Foto: archív kapely

Skupina Underworld festival uzavře.

Šindelář řekl, že festivalové hvězdy přilétají nejenom do Mošnova, ale také třeba na letiště do Katovic a Krakova v sousedním Polsku, nebo do Vídně, odkud je to do Dolních Vítkovic blíže než z Prahy. „Například britští Slowdive přiletěli ve čtvrtek do Katovic. Někteří ale létají i do Prahy, to když si ji chtějí prohlédnout,“ sdělil.

Jen na pár hodin

Obvykle se podle Šindeláře nestává, že by se zahraniční kapely, zejména ty slavnější, na festivalu výrazněji zdržely. Festivalová sezóna je pro ně mimořádně pracovní. Průměrná doba jejich pobytu na festivalu je prý čtyřiadvacet hodin, a to je v ní zahrnut i koncert. Umělci zpravidla přicestují v den vystoupení dopoledne, po koncertě přespí v hotelu a následující den dopoledne odjedou nebo odletí dál.

„Někteří u nás ale zůstali déle, a je zajímavé, že většinou šlo o větší hvězdy. Robert Plant, bývalý zpěvák skupiny Led Zeppelin, pobyl v Ostravě při svém prvním pobytu tři a půl dne, při druhém skoro den a půl. Damien Rice zůstal na celý festival a islandská zpěvačka Björk loni v Ostravě zůstala rovnou celý týden,“ řekl Šindelář.

Nakonec ještě podotkl, že starat se o zahraniční hudební hvězdy znamená především být pozorný, vstřícný a řešit jejich potřeby. Přátelské vztahy mezi tím, kdo se o ně stará, a jimi přitom zpravidla nevznikají. On sám se svými dvěma kolegy ale zažil výjimku. Podařilo se jim prý spřátelit s Robertem Plantem a celou jeho kapelou. Udržují s ním kontakt a při jeho koncertech v České republice se s ním všichni tři setkávají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám