Hlavní obsah

Twenty One Pilots zahráli na Colours of Ostrava Co jste hasiči

Právo, Tomáš S. Polívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu začal 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava v industriálním areálu Dolních Vítkovic a už první den proběhl ve znamení euforie ze společného prožívání hudby v nenapodobitelné atmosféře open air festivalu. Americká kapela Twenty One Pilots dostala fanoušky také tím, když zanotovala Co jste hasiči...

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Festival zahájil Cirk La Putyka.

Článek

Pocit euforie vyvolalo už zahájení festivalu. Vedle tradičních zdravic a vystřelování konfet ho podpořilo vystoupení Cirku La Putyka.

Vysoko nad pódiem předváděli své umění akrobatky a akrobaté, výsledný dojem působil nejen efektně po vizuální stránce, ale především radostně.

Hlavními hvězdami středečního večera byli američtí Twenty One Pilots, kteří měli zastat roli headlinerů už v roce 2020. Fanoušci si trpělivě počkali.

Pořadatelé sice neoznamují počty návštěvníků festivalu, ale při vystoupení Pilots se areál s kapacitou 40 tisíc diváků zaplnil přibližně stejně jako v dobách vyprodaných ročníků.

Foto: Vladimír Pryček , ČTK

Josh Dun a Tyler Joseph při koncertu Twenty One Pilots.

Twenty One Pilots, podpořeni zpěvem fanoušků, naplnili očekávání. Zvuk doplňovali pódioví hudebníci a elektronika, hlavní tíha zvládnutí show ale spočívala na základním duu „Pilotů“ a jejich nasazení.

Symboliku písní navíc podpořili i vizuálně. Třeba tím, že koncert zahájili v maskách. Rozkurážený zpěvák Tyler Joseph neváhal lézt na piano a skákat z něj.

Krom vlastních hitů podali přesvědčivě i Bernie And The Jets od Eltona Johna či směsku soulových evergreenů.

Když Tyler oznámil, že jeho praprababička pocházela z Česka a trumpetista zahrál motiv Co jste hasiči, neznalo nadšení mezí.

Po umělecké stránce rozsvítila Colours malijská zpěvačka a virtuosní kytaristka Fatoumata Diawara. Její písně mají silné sociální poselství, zastává se v nich například ženských práv.

Zároveň však pro strhující hudbu, vystavěnou na afrobeatových základech prorostlých funkem, rockem i jazzovou ekvilibristikou, nelze opět najít lepší označení než euforická.

Jediným dilematem Colours je vlastně bohatost programu. Výborně zahráli i skotští Talisk, a když divák stihl závěr jejich show po Fatoumatě, říkal si, jak i tohle vystoupení muselo být skvělé.

Dobrý dojem zanechali i američtí indie rockeři Modest Mouse.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám