Hlavní obsah

Tvůrci Hry o trůny podepsali smlouvu s Netflixem

Právo, Tereza Frýdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Benioff a D. B. Weiss, tvůrci seriálu Hra o trůny, podepsali smlouvu se streamovací televizí Netflix. Ta zvítězila nad několika konkurenčními společnostmi (Amazon, Apple, Disney & Co, WarnerMedia a Comcast), jež o podepsání smlouvy s dvojicí také usilovaly. Informaci přinesla společnost Netflix.

Foto: HBO

Emilia Clarkeová jako „matka draků“ Daenerys a Kit Harington jako Jon Sníh v seriálu Hra o trůny

Článek

Benioff a Weiss by v příštích letech měli pro Netflix psát, produkovat a režírovat nově vznikající filmy a seriály. V tuto chvíli není jasné, na jakých projektech budou pracovat. Magazín The Hollywood Reporter uvedl, že hodnota smlouvy dosahuje dvě stě milionů dolarů (4,6 miliardy korun). Tato informace však nebyla oficiálně potvrzena.

Ted Sarandos, byznysmen a obsahový ředitel Netflixu, ve svém prohlášení vyjádřil radost. „Jsme nadšení, že můžeme na Netflixu přivítat mistry svého oboru Davida Benioffa a Dana Weisse. Jsou kreativní silou a svým způsobem vyprávění si dokázali získat diváky na celém světě. Moc se těšíme na to, co do našeho týmu přinesou,“ uvedl.

Nejedná se však o jedinou smlouvu, kterou Benioff a Weiss podepsali. Pracují na zcela nové trilogii Star Wars pro Disney. Kromě psaní scénáře dostali na starost také produkci, první z filmů by měl být uveden na konci roku 2022. Zároveň pracují na adaptaci thrilleru autora Stephena Huntera Grázlové, která vzniká pod záštitou televizní společnosti Fox.

Benioff a Weiss opouštějí po téměř deseti letech stanici HBO. Hru o trůny vytvořili jako adaptaci série fantasy knih amerického spisovatele George R. R. Martina. Seriál měl celosvětový úspěch, obdržel sedmačtyřicet televizních cen Emmy a díky rozpočtu jeho poslední řady se stal nejnákladnějším projektem všech dob.

Přestože se jeho poslední série stala terčem kritiky a vznikla dokonce divácká petice pro její přetočení, vytvořila nový rekord v počtu nominací na letošní ceny Emmy. Obdržela jich dvaatřicet a překonala tak první řadu kriminálního seriálu Policie New York, která jich v roce 1994 obdržela sedmadvacet.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám