Hlavní obsah

TV tip: Příběhy obyčejného šílenství, Big Lebowski, Smrtonosná past

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní víkend se tentokrát mimořádně vydařil. Hned na úvod v pátek nabízí zdařilý český film Příběhy obyčejného šílenství a v sobotu si můžeme vybrat mezi už téměř kultovním snímkem Big Lebowski a akční klasikou Smrtonosná past.

Článek

Příběhy obyčejného šílenství

Inteligentní skoro-komedie vypráví o zkrachovalém leteckém dispečerovi, který je stále zamilovaný do své bývalé přítelkyně a nezastaví se před ničím, pokud cítí šanci dostat ji zpátky, či o bývalém komentátorovi komunistických filmových týdeníků, jenž se nemůže zorientovat v nové době.

Film vznikl z úspěšné divadelní hry, kterou pro dejvické divadlo napsal a režíroval scénárista a režisér Petr Zelenka (Rok ďábla, Knoflíkáři). V hlavních rolích Ivan Trojan, Zuzana Šulajová, Zuzana Stivínová, Miroslav Krobot, Nina Divíšková, Karel Heřmánek, Petra Lustigová, Jiří Bartoška, Zuzana Bydžovská a další.

(Příběhy obyčejného šílenství, Nova, Pá 20:00)

Big Lebowski

Big Lebowskifoto: Universal

Komedie Big Lebowski nabízí přesně to, co má coenovský fanda rád. Lehce úchylné postavy, drsné hlášky, kriminálnické prostředí, bizarní situace. Hlavní hrdina, flákač "Dude" Lebowski, se stará jen o pití, marihuanu a svůj "tépich", ale právě ten mu pomočí gangsteři, kteří si ho spletou s jedním milionářem. Lebowski se za ním vydá s žádostí o odškodnění a naskočí tak do řetězce událostí, o kterých se mu ani nezdálo.

Hlavní roli si vychutnal Jeff Bridges, dále hrají John Goodman, Julianne Mooreová, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman, Tara Reidová, Mark Pellegrino. Režie Ethan a Joel Coenovi.

(Big Lebowski, Prima, So 22:30)

Smrtonosná past

Bruce Willis (Smrtonosná past)foto: 20th Century Fox

Bruce Willis zamlada uměl vyvádět kousky. Když americký mrakodrap obsadí dvanáct německých teroristů a navíc zajmou i jeho manželku, policista John McClane to nemůže nechat jen tak. A upřímně, kdo by si v takové situaci vsadil na přesilu lumpů?

(Smrtonosná past, ČT1, So 21:20)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám