Hlavní obsah

Tomáš Klus se odhlásil ze Slavíka

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Tomáš Klus zveřejnil na internetu prohlášení, kterým se odhlašuje z ankety Český slavík. Rozhodl se tak kvůli tomu, že pořadatelé vyřadili z ankety rapera, který si říká Řezník.

Foto: Právo-Jan Handrejch

Zpěvák Tomáš Klus

Článek

„Neznám jeho pohnutky, nevím, je-li to forma protestu, nebo fakt ‚trochu případ’. Beru ho spíš jako zpověď doby, nad níž by stálo trochu podumat. Zkrátka – tenhleten maník o něčem zpívá a poslouchá to velká spousta lidí. Logicky tedy patří na Slavíky, neb zde promlouvají vaše hlasy. Jeho vyřazení vnímám jako neúctu k fanouškům, kteří věnovali soutěži nejen časovou pozornost,“ uvedl k Řezníkovi Klus.

„Vlastně mezi námi není ani žádný podstatný rozdíl. Lišíme se pouze formou. Jinak, jak věřím, oba tvoříme tak, jak to cítíme, a nikdo tak nemá právo zpochybňovat jiskru, kterou zažehl někdo jiný, navíc jiskru která se stala jistým fenoménem (což je alarmující, při vší úctě k žánru Horrorcore ), neřku-li pak organizátor odvolávající se na morální hodnoty a mravní dopad.”

„Po krátké diskusi se svým svědomím vám se vší vděčností za dosud svěřené hlasy děkuji a neb si jich vážím, prosím v příštím roce spíš o osobní předání formou pobytí spolu kdesi na turné či festu, neb s nimi v prostředí, kde trpí svoboda, neumím nakládat. Odhlašuji se tímto z ankety Český Slavík Mattoni, protože nejsem s to ztotožnit se s něčím, co se nějak tváří a jinak je,” dodal.

Již před Klusem se proti vyřazení Řezníka ohradil zpěvák skupiny Monkey Business Matěj Ruppert. Raper je znám kontroverzními texty, často se zaměřují na násilí nebo drogy.

Pořadatel ankety Jaroslav Těšínský v pátek Novinkám řekl, že je právě v zahraničí a nezná podrobnosti, ale je mu to líto. Pokud jde o vyřazení Řezníka, odkázal na vysvětlení na internetových stránkách Českého slavíka. [vysvětlení zde]

Reklama

Výběr článků

Načítám