Hlavní obsah

The Smashing Pumpkins: Nechceme být kapelou z minulosti

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer se v pražské Incheba Areně představí po třech letech americká skupina The Smashing Pumpkins. Její zpěvák a kytarista Billy Corgan odpověděl Právu na pár otázek.

Foto: Archiv, Právo

The Smashing Pumpkins

Článek

V roce 2007 jste se na hudební scénu vrátili po sedmileté pauze. V čem se scéna za tu dobu změnila?

Nebyl jsem na dovolené. Mezitím, co se kapela v roce 2000 rozešla, a návratem v roce 2007 jsem vydal album s kapelou Zwan a také sólové album pod svým vlastním jménem. Nazval jsem ho The Future Embrace. Řekl bych, že je ohromující, jak se od dob The Smashing Pumpkins v devadesátých letech změnila technologie a způsob přístupu k hudbě. I to, jaký mají lidé k umělcům vztah. Už to není tak intenzivní.

Smashing Pumpkins udávali v devadesátých letech na hudební scéně styl. Máte ještě takové ambice?

Nyní je mou ambicí jednoduše zachovat vysokou hudební integritu a nedovolit, abychom byli nahlíženi jako kapela z minulosti. Docílíme toho intenzivní prací na nových skladbách.

V čem spočívá síla nové sestavy The Smashing Pumpkins?

Této sestavě opravdu sedí prostor a velké epické písně. Ale obecně jsme jako kapela opravdu velmi konzistentní.

Na příští rok chystáte nové album Oceania. Už je dokončené?

Ano, dokončili jsme ho před dvěma měsíci. Na konci září. Jeho název má co do činění s krásnou ženou, která žije uprostřed oceánu.

Budete v Praze hrát už i nové skladby?

Ano, hrajeme hodně nových písní. Naše dosavadní zkušenost je, že se publiku líbí. To je před vydáním nové desky velmi povzbuzující.

Reklama

Související témata:

Související články

Nezařaditelné Mekons inspiroval punk

Slavná anglická skupina Mekons vystoupí tuto středu v pražském klubu Jazz Time v Krakovské ulici. Jejich nezařaditelná tvorba sahá od začátečnického punku...

Výběr článků

Načítám