Hlavní obsah

Temný rytíř bude inspirací pro filmového Supermana

Právo, Zbyněk Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studio Warner Bros je tak nadšeno z úspěchu Temného rytíře, který vydělal po Titaniku nejvíce v historii amerických kin – zatím 489 miliónů dolarů, že se rozhodlo změnit do příštích let strategii.

Foto: Foto archiv, Právo

Batman

Článek

Podle prezidenta Warner Bros Pictures Group Jeffa Robinova je cílem společnosti odpovědět na celosvětový hlad po velkých filmech s velkými rozpočty. Jak uvádí Wall Street Journal, součástí této nové strategie má být výroba minimálně osmi blockbusterů ročně.

Studio chce využít potenciálu komiksových hrdinů

Studio chce především využít potenciálu komiksových superhrdinů včetně Supermana. Ten by se měl po neúspěchu filmu Superman se vrací (2006) znovu objevit v podobě inspirované Temným rytířem. Tedy v syrovějším a realističtějším hávu.

Entertainment Weekly upozorňuje v této souvislosti na dvacet let starou esej filmaře Davida Mameta, ve které popsal Supermanovy slabiny: je sirotek, nepoznal své rodiče, miluje ženu, kterou nemůže mít, všichni jeho přátelé jsou potenciální terče a na Zemi bude vždy vnímán jako imigrant.

Projekt Batman vs. Superman je spíše vizí do budoucna

Otázka samozřejmě zní, zda je tento potenciál dostatečný a zda se ho podaří vytěžit podobným způsobem, jako to dokázal Christopher Nolan v Temném rytíři. Warner Bros se dokonce ani nevzdává možnosti vyrobit film, který by dva nejslavnější komiksové hrdiny postavil na jedno plátno.

Projekt pod názvem Batman vs. Superman je pořád spíše vizí do budoucna, nicméně podtrhuje snahu studia vytěžit nejen samotné superhrdiny, ale posléze i jejich kombinace.

Reklama

Související témata:

Související články

Film Batman: Temný rytíř trhá rekordy

Nový batmanovský film Temný rytíř režiséra Christophera Nolana trhá rekordy. Už po prvním dni promítání v severoamerických kinech snímek vydělal 66,4 miliónu...

Výběr článků

Načítám