Hlavní obsah

Televizní kritici zbožňují Fargo, Perníkového tátu a Temný případ

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Americe rozdávali své ceny televizní kritici. Nejlepším seriálovým dramatem vyhlásili letos Perníkového tátu, cenu za nejlepší minisérii obdrželo Fargo, inspirované kultovním filmem bratří Coenů.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Matthew McConaughey má cenu pro nejlepšího herce.

Článek

Minisérie Fargo sesbírala celkově tři ceny kritiků, stejně jako seriál Oranžová je nová černá. V oblasti dramat porazilo Fargo třeba seriály Dancing on the Edge, The Hollow Crown a Luther.

U nás téměř neznámý seriál Oranžová je nová černá je nyní v USA mimořádně oblíbený a získal cenu za nejlepší komediální sérii. Jde o příběh Piper Kermanové, která strávila patnáct měsíců v ženské věznici za praní peněz pro drogovou dealerku. Piper musí vyměnit svůj pohodlný život se snoubencem v New Yorku za nepohodlnou oranžovou kombinézu a značně přehodnotit svůj životní styl. Kate Mulgrewová si vysloužila cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli, oceněna byla také Uzo Adubaová.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Producent Mark Johnson s cenou za nejlepší dramatický seriál Perníkový táta

Nejlepším televizním hercem se stala hollywoodská hvězda Matthew McConaughey, tentokrát to bylo za seriál Temný případ.

Tatiana Maslanyová z akčního seriálu Orphan Black si odnesla poctu pro nejlepší dramatickou herečku v seriálu a nechala za sebou třeba Robin Wrightovou ze série House of Cards nebo Juliannu Marguliesovou z The Good Wife. Vůbec neuspěli Martin Freeman a Benedict Cumberbatch ze seriálu Sherlock, oblíbeného ve Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám