Hlavní obsah

Taylor Swiftovou inspiroval New York

Právo, Šárka Hellerová

Před pár dny vyšlo nové album americké zpěvačky Taylor Swiftové. Stalo se tak dva roky po vydání minulé nahrávky Red. Novinka se jmenuje 1989 a názvem připomíná rok, kdy přišla jedna z nejoblíbenějších mladých Američanek současnosti na svět.

Foto: Universal Music

Taylor Swiftová nahrála ryze popovou desku.

Článek

Už na minulé desce koketovala více s popem než s americkou country, na které stavěla od začátku svou kariéru. Nyní je v popu zcela. Její novinka je jejím již pátým studiovým počinem a dle slov samotné zpěvačky je inspirována hudbou osmdesátých let a New Yorkem.

Při natáčení alba 1989 se Taylor Swiftová obklopila věhlasnými producenty. Klíčovou roli při tvorbě nahrávky dostali Max Martin a Shellback, kteří se čtyřiadvacetiletým talentem pracovali již na předchozím albu. I tentokrát je v písních znát jejich producentský rukopis, který stojí i za hity Pink, Katy Perry, Britney Spears, Maroon 5 či Avril Lavigne. Potvrdil to ostatně pilotní singl Shake It Off, který zpěvačka představila v srpnu. Skladba zabodovala snad ve všech zásadních světových hitparádách, její prodeje se počítají na milióny, získala i několik zlatých a platinových ocenění a velmi dobře si vede i v české IFPI.

Dalším singlem z nového alba 1989 je písnička Welcome to New York. „Inspirace, kterou mi dal New York, když jsem se do něho přestěhovala, se těžko popisuje. Není možné ji porovnat s jakoukoli jinou ani s ničím, co jsem dosud zažila,“ přiznává Swiftová.

Deska 1989 nabízí v základní verzi třináct písní. Vokalistka pamatuje i tentokrát na milovníky deluxe verzí a desku, na níž se podílel například i Ryan Tedder z OneRepublic, vydala i takto. Kromě rozsáhlejšího bookletu a polaroidových fotek se fanoušci mohou těšit i ze šesti bonusových písní.

Reklama

Výběr článků

Načítám