Hlavní obsah

Taylor Swiftovou inspiroval New York

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny vyšlo nové album americké zpěvačky Taylor Swiftové. Stalo se tak dva roky po vydání minulé nahrávky Red. Novinka se jmenuje 1989 a názvem připomíná rok, kdy přišla jedna z nejoblíbenějších mladých Američanek současnosti na svět.

Foto: Universal Music

Taylor Swiftová nahrála ryze popovou desku.

Článek

Už na minulé desce koketovala více s popem než s americkou country, na které stavěla od začátku svou kariéru. Nyní je v popu zcela. Její novinka je jejím již pátým studiovým počinem a dle slov samotné zpěvačky je inspirována hudbou osmdesátých let a New Yorkem.

Při natáčení alba 1989 se Taylor Swiftová obklopila věhlasnými producenty. Klíčovou roli při tvorbě nahrávky dostali Max Martin a Shellback, kteří se čtyřiadvacetiletým talentem pracovali již na předchozím albu. I tentokrát je v písních znát jejich producentský rukopis, který stojí i za hity Pink, Katy Perry, Britney Spears, Maroon 5 či Avril Lavigne. Potvrdil to ostatně pilotní singl Shake It Off, který zpěvačka představila v srpnu. Skladba zabodovala snad ve všech zásadních světových hitparádách, její prodeje se počítají na milióny, získala i několik zlatých a platinových ocenění a velmi dobře si vede i v české IFPI.

Dalším singlem z nového alba 1989 je písnička Welcome to New York. „Inspirace, kterou mi dal New York, když jsem se do něho přestěhovala, se těžko popisuje. Není možné ji porovnat s jakoukoli jinou ani s ničím, co jsem dosud zažila,“ přiznává Swiftová.

Deska 1989 nabízí v základní verzi třináct písní. Vokalistka pamatuje i tentokrát na milovníky deluxe verzí a desku, na níž se podílel například i Ryan Tedder z OneRepublic, vydala i takto. Kromě rozsáhlejšího bookletu a polaroidových fotek se fanoušci mohou těšit i ze šesti bonusových písní.

Reklama

Výběr článků

Načítám