Hlavní obsah

Taylor Swiftová uspěla v anketě American Music Awards

Americká zpěvačka Taylor Swiftová získala na hudebních cenách American Music Awards (AMA) pošesté cenu pro umělce roku. Slavnostního večera, který se konal v Los Angeles za přísných opatření souvisejících s koronavirovou krizí, se zpěvačka osobně nezúčastnila. Trofej převzala přes video a poděkovala fanouškům za podporu jejího alba Folklore, které vzniklo během karantény.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Taylor Swiftová

Článek

Nejvíce nominací – osm – měl kanadský zpěvák vystupující pod pseudonymem The Weeknd, který nakonec dostal cenu pro nejlepšího soulového/R zpěváka, za nejlepší soulové/R album (After Hours) a za nejlepší soulovou/R skladbu (Heartless).

Swiftová kromě umělce roku uspěla i v kategorii video roku a nejoblíbenější pop/rocková zpěvačka.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Justin Bieber

Tři ocenění si odnesl i Justin Bieber, který byl zvolen nejoblíbenějším pop/rockovým zpěvákem a spolu s duem Dan + Shay byli s písní 10 000 Hours oceněni za spolupráci roku a za nejoblíbenější countryovou skladbu. Dan + Shay svou trojici ocenění doplnili titulem nejoblíbenější countryové duo či skupina.

Nejoblíbenějším novým interpretem se stala zpěvačka Doja Cat z Los Angeles, která byla zvolena i nejlepší soulovou/R zpěvačkou.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Taraji P. Hensonová

Večer moderovala herečka Taraji Penda Hensonová, známá ze seriálu Empire. „Byl to dlouhý rok a teď, když se chýlí ke konci, je na čase si připomenout, že jsme jedna země, vy všichni. Musíme vyléčit své rány,” podotkla. Zpěvačka a herečka Becky G, která je americko-mexického původu, získala cenu pro nejlepší latinskoamerickou umělkyni a věnovala ji pracovníkům z řad imigrantů.

O nominacích na American Music Awards rozhoduje počet prodaných alb. Vítěze pak na rozdíl od hudebních cen Grammy, které jsou udělovány na základě hlasů členů americké hudební akademie, volí hudební fanoušci na internetu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám