Hlavní obsah

Sunderlandský punk na Strahově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Severoanglická punková skupina Red Alert vystoupí v úterý v klubu 007. Soubor patří k reprezentantům druhé vlny punku, vznikl už v roce 1979 a svým soundem čerpal z klasiků The Clash a UK Subs. V kapele dosud působí dva její zakladatelé, zpěvák Steve Cast Iron Smith a kytarista Tony Van Frater.

Článek

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let se skupina prosadila v okolí Sunderlandu, odkud pochází. V letech 1981 až 1983 vydala pět desek včetně debutového alba We´ve Got The Power, díky němuž se stali známí po celé Anglii. V roce 1985 se však skupina rozešla, protože Steve ztratil zájem o hudbu.

Dohromady se soubor dal v roce 1990 a skupina rychle navázala na předchozí úspěch. V témže roce se vydala na své první evropské turné a v následujících letech natočila desky Blood, Sweat'n'Beers a Beyond the Cut . Po nástupu neopunku v roce 1994 odjela na své první americké turné.

Skupina je nadále aktivní, pravidelně koncertuje a vydává své desky, zatím poslední je Excess All Areas

Před Red Allert vystoupí další sunderlandská skupina Loudmouth, která vznikal v roce 1989 a je ovlivněna Ramones a klasickým stylem 77.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám