Hlavní obsah

Stratovarius, Pretty Maids, Freedom Call a další na festivalu Ostrava v plamenech

Právo, Jaroslav Špulák

V sobotu 1. srpna začne ve 13 hodin v Dolní oblasti Vítkovic 2. ročník rockového festivalu Ostrava v plamenech. Po úspěšné loňské premiéře pozvali pořadatelé opět několik výrazných skupin současné rockové a metalové scény a prostor dostanou také české formace.

Foto: archív kapely

Hvězdou přehlídky bude finská skupina Stratovarius.

Článek

Hodinu po dvanácté odstartuje program vystoupení skupiny Legendy se vrací. Druhým zástupcem české scény bude legendární formace Citron, která zahraje později.

Kromě nich dostanou v plnohodnotných, asi hodinu a půl trvajících setech prostor zahraniční kapely, které na rockové či metalové scéně buď již mají dobré renomé, anebo k němu v následujících letech nejspíš zamíří.

Ve 14.45 hodin vystoupí Myrath z Tuniska. Tato progresmetalová parta je na scéně čtrnáct let a v diskografii má tři studiová alba. V 16.40 hodin zahrají Němci Freedom Call. Powermetalová čtveřice vydala již osm alb – to nové by měla poslat do světa co nevidět. Jistě z něho představí nějaké skladby i v Ostravě.

V půl sedmé večer zahrají Orphaned Land z Izraele. Na svět přišli už v roce 1991, ale po šesti letech existence si dali pauzu a vrátili se pak v roce 2001. Jejich diskografie je obtěžkána pěti alby a v jejich skladbách se zajímavě snoubí prvky folku i death metalu.

Po setu kapely Citron se večer představí dvě hlavní hvězdy akce. Dánští Pretty Maids reprezentují svěží melodický metal a činí tak již čtyřiatřicet let. Přesně o půlnoci pak začnou koncertovat finští Stratovarius, v jejichž metalu jsou i prvky symfonické hudby. Ve své diskografii mají čtrnáct albových kolekcí, přičemž jubilejní patnáctá se jmenuje Eternal, je již nahraná a vyjde v září.

Festival Ostrava v plamenech skončí v neděli v půl druhé ráno. Jeho součástí budou také autogramiády všech kapel, které se uskuteční přímo v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Vstupenky budou v prodeji i přímo na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám