Hlavní obsah

Štěpánka Pučálková vystoupí poprvé sólově v Praze

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský sólový debut hvězdné sólistky Drážďanské Semperovy opery Štěpánky Pučálkové se odehraje 25. února 2020 ve Smetanově síni Obecního domu v rámci výjimečné koncertní série Hvězdy komorní hudby. Série Hvězdy komorní hudby s podtitulem Láska v hudbě nabízí koncerty se špičkovými českými i zahraničními umělci.

Foto: Ilona Sochorová

Štěpánka Pučálková je úspěšná i ve světě.

Článek

Všechna vystoupení spojuje jediná osobnost, proslulý klavírní virtuos a dirigent Lukáš Klánský. „Láska patří k životu, to věděli a vědí autoři hudby po staletí. Prostřednictvím jejich skladeb chceme divákům ukázat podoby a proměny lásky se všemi jejími emocemi. Zvu všechny, aby si vybrali, který z koncertů jim bude blízký, a přišli si ho užít s námi,“ těší se Klánský.

„Štěpánku považuji za jednu z nevýraznějších světových mezzosopranistek nastupující generace,“ vysvětluje Dalibor Zurinek z pořádající agentury LiveCity, proč byla dramaturgická volba druhého koncertu komorní řady Láska v hudbě předem jasná.

„Co jiného vyjadřuje lásku lépe než ženský hlas. Koncert bude hvězdně obsazený i díky orchestru – Pražským komorním sólistům, jejichž koncertním mistrem je vynikající Jan Mráček. Ten s Lukášem Klánským působí také v Lobkowicz Triu,“ říká Zurinek, který koncert považuje za událost sezóny.

Kromě Štěpánky Pučálkové a rezidenčního umělce Lukáše Klánského na koncertu vystoupí také významný německý barytonista Christoph Pohl a na programu zazní díla W. A. Mozarta a G. Rossiniho.

Reklama

Výběr článků

Načítám