Hlavní obsah

Soutěž hledá nejlepší český román či detektivku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová literární soutěž hledá bestsellery v kategoriích česká detektivka, román, historický román a historická detektivka. Vítěze čeká prémie 30 000 korun a smlouva na vydání.

Foto: Michael Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nakladatelství Moba vyhlásilo soutěž k 30. výročí vzniku. První tři autoři vítězných rukopisů obdrží finanční odměnu a smlouvu na vydání knihy. Uzávěrka soutěže je 31. 7. 2021.

Do soutěže se může přihlásit pouze originální, dosud nikde nepublikovaný rukopis a rozsahu cca 220 normostran. Hlavní cena je 30 000 Kč a smlouva na vydání knihy, za druhé místo získá autor 20 000 Kč a smlouvu a za třetí 10 000 Kč a smlouvu.

Finalistou předloňské soutěže byl i Martin Nesměrák, kterému nakladatelství v dubnu vydá už třetí knihu pod názvem Každému jeho hřivnu. Historická detektivka zavede čtenáře na hrad Landštejn, kde je za záhadných okolností zavražděn hradní písař. Podrobná pravidla soutěže najdete na mobaknihy.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám