Hlavní obsah

Skupinu Olympic opustil kvůli zdraví klávesista Jiří Valenta. Vzniká její nová deska

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská rocková kapela Olympic před několika dny oznámila, že z její sestavy odchází klávesista Jiří Valenta. Důvodem je jeho špatný zdravotní stav. Zbylí tři členové jeho rozhodnutí komentovali na facebookovém profilu slovy, že to pro ně není novina, neboť byli s celou situací obeznámeni.

Foto: Barbora Hrdá

Olympic v sestavě z posledních let. Zleva Jiří Valenta (klávesy), Martin Vajgl (bicí), Milan Broum (baskytara) a Petr Janda (zpěv, kytara).

Článek

„Milí příznivci skupiny Olympic, dospěl jsem k závažnému a velmi těžkému rozhodnutí. Vzhledem k mému neutěšenému zdravotnímu stavu jsem nucen skupinu opustit. Neumírám, ale hrát nemohu. Jsem totiž totálně vyhořelej včetně zdravotních problémů v rodině. Vím, že se zcela jistě k muzice vrátím, jen co se dám trochu dohromady. Strávil jsem s Olympikem 34 let nádherného života a nikdy na to nezapomenu. Věřím, že si kluci najdou náhradu a budou pokračovat dál. Budu jim držet v této nedobré době palce. Ať žije Olympic,“ napsal Valenta na vysvětlenou.

Již 26. března vyhlásil Olympic konkurz na obsazení postu klávesového hráče. „Prosíme zájemce, aby poslali hudební životopis, informace o tom, jaké mají hráčské vybavení, popřípadě zda ovládají i nějaké přidružené nástroje, jaký mají vztah k Olympiku a znalost repertoáru, dále hudební vzdělání, věk a bydliště. Jako doplněk prosíme o nahrání, na telefon stačí, a zaslání jedné libovolné věci a jedné písničky Olympiku,“ napsala kapela.

Ta momentálně nahrává nové album. Pokud vše půjde podle plánu, vyjde letos v září. Předchozí deska vyšla pod názvem Trilobit před dvěma lety.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám