Hlavní obsah

Skupina Mirai zpívá o rodném kraji. A v klipu ho představuje

Právo, jaš, kul

O domově zpívá skupina Mirai ve svém novém singlu Hometown. K napsání písně inspiroval zpěváka Miraie Navrátila výhled na beskydské kopce z jeho domovského Frýdku-Místku. Písnička je předzvěstí druhého studiového alba Mirai, které vyjde 27. září. Kapela potom vyrazí koncertovat do velkých sálů, včetně pražského Fora Karlín.

Nový klip skupiny Mirai.Video: Universal Music

 
Článek

„Nastěhoval jsem se na nové místo ve Frýdku-Místku s krásným výhledem na Beskydy a celé město. Tu písničku jsem napsal na balkoně, když jsem koukal na kopce, přesně tak, jak zpívám v první sloce,“ popisuje Mirai Navrátil vznik singlu, jehož vydání si spolu s videoklipem nadělil ke svým narozeninám v neděli 11. srpna.

V singlu se podle jeho slov odráží také kočovný život, který vzhledem k vysokému počtu koncertů s kapelou v poslední době vede. „Není to jen o vracení se na nějaké místo, ale možná ještě více o vracení se za lidmi a kamarády, kteří jsou gros toho hometownu,“ upřesňuje. Ve Frýdku-Místku vyrůstal a na rozvoji jeho kultury se sám snaží podílet organizováním různých akcí.

Také ve videoklipu, který natočil režisér Ondřej Kudyn, je patrný jeho ryzí vztah k místu. Ústřední roli totiž, kromě Miraie jako průvodce dějem, hrají také další lidé spjatí s lašskou metropolí. Nejedná se o mediálně známé tváře, ale o běžné občany napříč generacemi. Právě v podhůří Beskyd prožívají své každodenní radosti a starosti. Svými sny a cíli ovlivňují okolí a spoluutvářejí celkový charakter města.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám