Hlavní obsah

Skupina Iced Earth se rozpadla poté, co kytaristu zatkli za útok na Kapitol

Americká metalová kapela Iced Earth se rozpadla. Poté, co byl kytarista Jon Schaffer zatčen za účast v davovém útoku na americký Kapitol, rozhodli se zpěvák Stu Block a baskytarista Luke Appleton, že nemá cenu pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Kytarista Jon Schaffer

Článek

Jona Schaffera zatkla FBI doma v Indianě už v lednu a drží ho ve vazbě. Odhalen byl okamžitě, protože je dobře znám mezi metalovými fanoušky a jeho bílé vousy svítí na dálku.

Vzhledem k tomu, v jak velké kauze figuruje, může Schaffer jen těžko počítat s tím, že by vyvázl bez trestu a vrátil se ke koncertování. Vpád Trumpových příznivců do Kapitolu si vyžádal kromě materiálních škod i pět obětí na lidských životech. Později média zjistila, že mnoho z útočníků sloužilo v americké armádě.

„Jsou období a události, kdy se musíte zamyslet a přehodnotit svůj život, práci a budoucí směřování,“ uvedl zpěvák Block. „Informoval jsem Jona a jeho současný management, že musím ohlásit svůj odchod z Iced Earth s okamžitou platností.“

Kdo vydrží a neusne? Komiksová Liga spravedlnosti bude mít 4 hodiny

Film

Baskytarista Appleton současně s ním uvedl, že odchází také. „V reakci na nedávné události a okolnosti jsem oznámil managementu Iced Earth a Jonovi, že končím jako baskytarista Iced Earth s okamžitou platností. Chci poděkovat všem, kteří mi vyjádřili podporu a lásku během této složité doby.“

Všichni členové kromě zatčeného kytaristy už předtím vydali společné prohlášení, že „absolutně neschvalují a netolerují povstání nebo násilné činy, do kterých se zapojili aktéři nepokojů 6. ledna v budově Kapitolu“.

Greta je zpět. Krátce po filmu bude mít i seriál

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám