Hlavní obsah

Seznam.cz láká na Záhady Josefa Klímy, rozhovory Lucie Výborné i seriál s Polívkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investigativní pořad Záhady Josefa Klímy, outdoorový pořad Lucie Výborné Extreme Interviews či Studio Byznys a spousta dalších novinek nabídne Televize Seznam na podzim. Stream.cz přidává seriál Hasičárna Telecí s Bolkem Polívkou a mnoho publicistických pořadů.

Seznam.cz chystá nové pořadyVideo: Novinky

 
Článek

„Velké množství novinek, které na podzim spustíme, jsme připravovali na základě zkušeností z prvního půlroku fungování televize. Ten potvrdil, že uvnitř Seznamu i mezi externími partnery je velká chuť program Televize Seznam dál inovovat a obohacovat o neotřelé formáty. Jsme televize z internetu. Máme v sobě zakódované, že moderní médium se neustále mění. Schopnost rychle reagovat, vyvíjet se a vnímat lidi kolem sebe. Zároveň je Seznam místem, kde může vzniknout a skutečně vzniká kvalitní nezávislý obsah. To přitahuje i zkušené profesionály z branže, kteří prostě chtějí dělat dobré věci správně,“ řekl ředitel divize Zpravodajství a Televize Seznam Jakub Unger.

Nový pořad známého reportéra Josefa Klímy se jmenuje Záhady a poběží od 3. září každou neděli ve 20:00 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Procházky se psem v přírodě kolem Berounky jsou kromě muziky dalším způsobem, jak si může Josef Klíma vyčistit hlavu.

„V našem pořadu se mohou diváci dozvědět například, že jsme upozorňovali policii na gang, který přepadává seniory, jehož členem se ukázal být údajný útočník, který napadl Petru Kvitovou. Nebo kauzu vraždy, kde jsou policisté dodnes přesvědčeni o tom, kdo byl pachatel, a přesto vrah nebyl potrestán. Zpracováváme i historické záhady, například zapadlý případ, kdy čeští odbojáři chtěli velmi neobvyklým způsobem zabít za 2. světové války K. H. Franka,“ prozradil Josef Klíma.

Extrémní Interviews

Moderátorka Českého rozhlasu Lucie Výborná v novém internetovém pořadu láká na hory, vodu, skály a akční interviews s výjimečnými lidmi.

Foto: Archiv, Právo

Já jsem mamince za to, že mě držela u sportu, velice vděčná a chtěla bych to samé udělat s Vanessou.

„Dvacet pět let dělám rozhovory se zajímavými lidmi v této zemi. Čtyřicet let sportuji a snažím se být v sepjetí s přírodou v outdooru, kterému někdo říká adrenalin. Myslím, že je na čase obě tyto věci spojit a být s lidmi přímo na místě,“ uvedla Lucie Výborná.

Sportovní show

Nová sportovní show má zaujmout místo v hlavním vysílacím čase Televize Seznam. „Svižný, zábavný sportovní pořad s unikátním vlastním programem a tvůrčími nápady, ve kterých se propojuje interakce s fanoušky a internetový přístup k tvorbě videa, podle nás na české scéně není a chybí. Spolu s Jirkou Hoškem a Jindrou Šídlem se pouštíme do nového dobrodružství, které nás zatím nesmírně baví. Tak snad bude i diváky,“ řekl Luděk Mádl, jedna z tváří pořadu a sportovní šéfreportér Seznam Zpráv.

Nové Studio byznys je další nový pořad, který probere zásadní ekonomická témata, trendy a osobnosti, které hýbou světem financí. Vysílat se bude živě z nového studia v prostorách BCP Praha.

Rozhovory s kapitány českého byznysu chystá novinář Robert Čásenský v pořadu Výzva. „V rámci pořadu Výzva budu jednou měsíčně zpovídat některou ze zajímavých osobností velkého českého byznysu. Rozhovorů už jsem dělal nejspíše stovky, ale před kamerou to bude premiéra. Doufám, že to bude zajímavé pro hosty, pro mne a především pro diváky,“ uvedl Čásenský.

V exkluzivní spolupráci s pražskou VOŠP budou i studenti, mladí publicisté a filmaři připravovat pořad o světě, jak ho vidí oni sami.

Nezávislý film

Tvůrci úspěšného webového projektu Garáž.cz začnou točit speciální automobilový pořad pro Televizi Seznam, ale chybět nebudou ani filmy a seriály. „Televize Seznam chce být místem, kde lidé najdou originální, kvalitní informace a zábavu. Budeme nakupovat a vysílat artovou, nezávislou filmovou a televizní tvorbu. Chceme v evropské i mimoevropské tvorbě vyhledávat díla, která nutí diváky přemýšlet a dívat se na svět kolem sebe s otevřenýma očima. A samozřejmě nezapomínáme ani na originální tvorbu našeho Stream.cz,“ dodal Jakub Unger.

K Seznamu patří také rádia Classic Praha a Expres FM. Ve vzájemné spolupráci propojených zpravodajských týmů chtějí nyní v rádiu nabídnout nové, stručné a srozumitelné zprávy.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Bolek Polívka a Jan Vlasák (seriál Hasičárna Telecí)

Stream.cz chystá celou řadu nových pořadů. Seriál Hasičárna Telecí se odehrává mezi hasiči v malé vesničce, jejíž jednotka už není schopná akce. V případě požáru bude muset zasahovat jednotka z nepřátelské vesnice Jelení a to místní nesnesou.

Rozhodčího Pazderu (Bolek Polívka), důchodce Houdka (Jan Vlasák), výčepního Bohdana (Norbert Lichý), cholerického traktoristu Salabu (Michal Isteník), myslivce Fajmona (Petr Vančura), starostu Karla (Alan Novotný) a jeho syna Dominika (Filip Březina) to donutí zabrat a připravit družstvo na hasičské závody.

Seriál poběží od 15. září každou sobotu na Stream.cz.

Kadeřnictví je další řada komediální série z prostředí kadeřnického salónu, kde jsou hybnou silou ženy několika generací. V hlavních rolích se opět představí Jana Krausová, Veronika Gajerová, Nela Boudová, Jana Stryková, Patricie Solaříková, Jana Bernášková a nově Sandra Černodrinská. V epizodních rolích diváci uvidí pak například Romana Vojtka, Miroslava Hanuše a Vladimíra Kratinu.

Seriál poběží třikrát týdně v šestiminutových dílech, a to v pondělí, středu a pátek od 3. září.

Foto: Stream.cz

Pořad Černota

Drogové podsvětí Prahy je odhaleno v novém dokumentárním pořadu Černota. Autentické záběry natočené skrytou kamerou přímo z ulic našeho hlavního města vtáhnou diváky do prostředí organizovaného zločinu a ukáží jim příběhy lidí, kteří žijí za hranicí zákona. Hlavní aktéři ve třinácti dílech odkryjí, jak funguje organizovaná síť afrických naháněčů a proč s tím podle nich policie nich nedělá. Černota poběží každý týden od 6. září.

Vetřelci a plameňáci je kulturní pořad o umění ve veřejném prostoru, které je všude kolem nás. Moderátorem i autorem současně je sochař Pavel Karous, který je známý svou kritikou v projektu Vetřelci a volavky. V každém z dvanácti dílů podrobí svému odbornému hodnocení tři výjevy. Jaké sochy stojí v ČR za povšimnutí a kterým se klidně můžou lidé vyhnout obloukem, prozradí Pavel Karous už v říjnu.

Cyklus Tajemno mapuje zajímavá místa České republiky s tajemnou nebo záhadnou minulostí či atmosférou. Objevuje zapomenuté příběhy, pozoruhodné osudy lidí, staveb a prostranství ukrývajících dávná tajemství.

Foto: Stream.cz

Dokumentární cyklus Kokpit dokořán

Pivní expert David Binar v novém cyklu Pivní republika objíždí pivovary, nasává jejich poetiku, odhaluje historii i současnost, a především ochutnává jednotlivá piva. Vedle toho zachycuje problémy i radosti sládků a těžkosti jejich řemesla. Zároveň také radí, jak si díky různým atrakcím a výletním možnostem může cestu do pivovaru užít nejen tatínek, ale celá rodina.

Osmidílný cestopisně dokumentární cyklus Kokpit dokořán nabídne z pilotní kabiny pohled na naši zemi. Hlavními hrdiny budou nejen krajina, ale také letadlo a jeho piloti.

Stand up komička Adéla Elbel na jaře debutovala na Stream.cz v pořadu Jak ušetřit, na podzim si pro diváky Streamu připravila poradnu. Nyní chce lidem radit prakticky ve všem. V jednotlivých epizodách pořadu Adéla radí se lidé dozví, jak žít a jak se prodrat nástrahami dnešního světa s úsměvem na tváři.

Zkušená forenzní genetička Halina Šimková zase odhaluje faktické nesmysly amerických kriminálních seriálů a zároveň ukazuje, co vše moderní genetika dokáže rozklíčovat. Divákům pořadu Expertiza odkrývá kuriózní případy ze své dlouholeté praxe (Interpol, Kriminalistický ústav) s cílem přiblížit lidem skutečnou práci policejních expertů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám