Hlavní obsah

Sázava zažije obří festival, zahrajou Buty i Tata Bojs

Novinky, Stanislav Dvořák

Třetího až pátého srpna se v Sázavě u Benešova koná velký třídenní hudení festival Sázava Fest. Vystoupí více než 100 kapel. Z těch zahraničních třeba Boban i Marko Markovič Orchestar (hudba z Kusturicových filmů Underground, Černá kočka, bílý kocour), Banco de Gaia, Yellow Umbrella, Panonia Allstar Ska Orchestra nebo slovenský jazzman Peter Lipa. S Blankou Šrůmovou vystoupí i Klaudius Kryšpín, který na tiskové konferenci nastínil budoucnost Pražského výběru.

Článek

Z českých skupin přijedou např. Buty, Tata Bojs, Monkey Business, -123 minut, Blue Effect, Bratři Ebenové, Gaia Mesiah, Jiří Schmitzer, Xavier Baumaxa a desítky dalších.

V rámci festivalu bude fungovat také speciální Distrikt Rádia 1, specializovaný na hip-hop i divadlo a autorská čtení (Michal Viewegh a další). "Doufám, že ta literatura obstojí na hudebním fstivalu," řekl Michal Viewegh na středeční tiskové konferenci.

Přítomen byl také bubeník Klaudius Kryšpín, který představil novou kapelu zpěvačky Blanky Šrůmové. Na otázku Novinek, kdy zahraje naživo Pražský výběr řekl, že situace je dost nejistá. Legendární skupina prý zahraje na konci roku nebo příští rok.

Nová deska Výběru vyjde před Vánocemi, zatím na ní pracuje Kryšpín s Kocábem, takže jsou nahrány jen bicí a klávesy. Bubeník dodal, že by se skupina mohla jmenovat Prasklej výběr, protože bez Michala Pavlíčka starý název "neplatí".

Skupinu rozložila přemíra vedlejších projektů jednotlivých členů. "Nejhorší jsou ty bokovky," posteskl si Kryšpín. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám