Hlavní obsah

Šary Vary: Ozvěny přivezou do Prahy a Brna přes třicet filmů

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec karlovarského festivalu rovná se začátek jeho tradičních Ozvěn. Letos diváky pražských kin Aero a Světozor a brněnské Scaly čeká celkem 31 snímků napříč programovými sekcemi včetně pěti zástupců hlavní soutěže. Do kin vyrazte mezi 11. a 19. červencem.

Foto: Oficiální ozvěny 50. MFF Karlovy Vary

11. července začínají Ozvěny karlovarského filového festivalu.

Článek

„Hlavním smyslem Ozvěn je nabídnout divákům v Praze a Brně příležitost zhlédnout snímky, které se do české distribuce nedostanou buď vůbec, nebo s mnohaměsíčním zpožděním,“ vysvětluje dramaturg Ozvěn Ivo Andrle.

„Pokud jde o filmy z hlavní soutěže, letos se těšíme například na Zlaté pobřeží, Babai nebo na zástupce poslední dobou velmi svěží polské kinematografie, snímek Červený pavouk. Dalším skvěle, moderně natočeným polským filmem je Tělo, které bylo na letošním Berlinale oceněno Stříbrným medvědem za nejlepší režii. Za povšimnutí stojí také v Benátkách dvojnásobně oceněný Soud. Diváckým hitem festivalového okruhu je potom snímek Transdarinka, zábavná ostrá jízda kompletně natočená na iPhone s neskutečným drivem nehereček v hlavních rolích. To všechno jsou skvělé a unikátní filmy, které český divák pravděpodobně už nebude mít možnost v kině vidět,“ vyjmenovává některé z nich.

Foto: KVIFF

Transdarinka je komedie natočená na iPhone.

Necelý měsíc před distribuční premiérou se v Ozvěnách představí film Amy o zpěvačce Amy Winehouse, k vidění bude rovněž komedie, avšak s přesahem k aktuálním vážným tématům, Zbrusu Nový zákon o škodolibém Bohovi, který ze svého bruselského bytu otravuje život lidstvu. A mnoho dalších filmů, jejichž seznam a program je k nalezení na stránkách kin.

Foto: KVIFF

Diváci Ozvěn budou mít možnost zhlédnou snímek o Amy Winehouse.

Diváci, kteří se nedostanou do Prahy ani do Brna, budou moci za malý poplatek v rámci Ozvěn online zhlédnout šestici vybraných snímků na Aerovodu. Vybírat mohou mezi filmy Odborný dohled nad východem slunce, Evangelium podle Brabence, Opři žebřík o nebe, Stále spolu, Filmová lázeň a Vlna vs. břeh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám