Hlavní obsah

Šarmantní osobnost roku slaví čtvrtstoletí

Právo, kul

Anketa Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku letos slaví čtvrtstoletí. Při této příležitosti se v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis uskuteční dnes od 19 hodin galavečer, který připomene historii této rozhlasové ankety a vyhlásí dva vítěze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šarmantní osobností roku 2019 se stal Jiří Suchý.

Článek

Prvním oceněným, a to za rok 2019, bude herec a principál pražského divadla Semafor Jiří Suchý. Loni nemohl cenu kvůli epidemické situaci převzít.

Dalšími hosty večera budou profesor Pavel Pafko a houslista Pavel Šporcl, kteří cenu Šarmantní osobnost roku obdrželi v minulých letech, a také nominovaní za rok 2020, astronom Jiří Grygar, moderátor České televize Daniel Stach a herec Jan Přeučil.

Tradičně na galavečeru zahraje rozhlasový Big band Gustava Broma se sólisty Leonou Machálkovou, Danem Bártou a Janou Chládkovou. Vystoupí královéhradecká vokální skupina Gentlemen Singers.

Mezi nominovanými za rok 2020 jsou kromě Jiřího Grygara, Daniela Stacha a Jana Přeučila zpěvačky Hana Zagorová, Jitka Molavcová a Petra Černocká, spisovatelka Halina Pawlowská, moderátor Jan Rosák, architekt David Vávra a herec Jaroslav Plesl.

Jako každý rok i letos v prvním kole posluchači zasílali tipy na osobnosti formou SMS zpráv, e-mailů a internetu a v druhém kole vybírali z deseti osobností s největším počtem hlasů.

Jméno vítěze posledního, pětadvacátého ročníku vyhlásí moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura na konci galavečera, který Český rozhlas odvysílá v přímém přenosu na ČRo Dvojka, ČRo Hradec Králové, ČRo Pardubice a ČRo Liberec.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám