Hlavní obsah

Sámera Issu těší jiskry v očích posluchačů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordních 807 331 hlasů zaslali minulou neděli v noci televizní diváci na linky soutěže Česko hledá SuperStar. Vítěz Sámer Issa jich obdržel byl 48 procent, což je i v celosvětovém měřítku ojedinělé.

Foto: Beáta Sklářová

Mikulášská besídka katedry chemie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity.

Článek

Napadlo vás, že byste mohl vyhrát?

Napadlo, samozřejmě, ale je přede mnou ještě dlouhá cesta. Jsme na začátku. Může se objevit někdo, kdo dostane víc procent.

Kdo by to mohl být?

Nejsem typ člověka, který o sobě tvrdí, že je nejlepší. Když jsem se díval na první čtvrtfinále, některým soutěžícím jsem fandil a posílal jim hlasy. Budu to dělat dál. Čím víc talentovaných lidí se objeví, tím lépe pro český pop. Tahle soutěž mu může dát nový život.

Vyhrál jste už někdy nějakou pěveckou soutěž?

V šesti letech jsme se s rodinou vrátili z Damašku, odkud pochází můj otec a kde jsme několik let žili. Učitelka zpěvu mě hned ve škole přihlásila do nějaké soutěže, kde jsem získal čestné uznání. V dalších ročnících už jsem vyhrával. Líbí se mi, že když zpívám, vidím v očích některých diváků jiskru. To je super, dává mi to strašně krásný vnitřní pocit.

Jaká byla vaše cesta do soutěže?

Přihlásil jsem se sám. O soutěži mi řekl brácha se svou přítelkyní, a protože jsem ji znal z jiných zemí, měl jsem radost. Vždycky jsem si říkal: "Kéž by byla i v Čechách."

S jakými ambicemi jste do soutěže šel?

Každý musí mít ambice, zvláště v SuperStar. Myslím si, že by měl mít nejvyšší ambice: dokázat to, vyhrát, být ten vyvolený. Uvědomuji si, že nezáleží jenom na tom, jak člověk zpívá, ale i na mnoha dalších věcech. Všechno,co děláte, má dopad na to, jestli se dostanete dál.

Co posloucháte?

Mám rád černou hudbu, ale baví mě třeba i Aerosmith, Nirvana a podobně. Poslouchám jiné věci, než zpívám. To, co poslouchám, bych nezazpíval.

Reklama

Související články

Tipy Sámera Issy

Postupující v soutěži Česko hledá SuperStar Sámer Issa prozrazuje, co jej zajímá v kultuře. Redakčními tipy jsou deska Dol Daubera a Osamělý poutník Jacka...

Výběr článků

Načítám