Hlavní obsah

Rybičky 48 představují alegorickou skladbu inspirovanou písní z roku 1968

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutnohorská rocková kapela Rybičky 48 vydává nový singl s názvem Jdi domů Ivane. S humorem sobě vlastním v něm reaguje na současnou situaci. Skladbu bude hrát i během svého koncertního léta, které zakončí na podzim vystoupením v největší hale u nás.

Rybičky 48 v klipu k písni Jdi domů IvaneVideo: archiv kapely

 
Článek

„To si takhle žijete ve vesnici, říkejme jí třeba Evropa, a tam jsou různý lidé. Každý má své neduhy, ale vždycky se i přes neshody domluvíte. Pak je tu ale Ivan z východní části vesnice, a to je blbec a agresor, se kterým se domluvit nedá,“ říká zpěvák a baskytarista kapely Rybičky 48 Kuba Ryba o neskrývané inspiraci ruskou invazí na Ukrajinu.

„Jestli v tom vidíte nějakou paralelu, tak je to jedině dobře. Takhle mě to napadlo. Inspirací byla samozřejmě píseň z roku 1968 Dobře míněná rada aneb Běž domů, Ivane,“ pokračuje Ryba.

V divokém videoklipu, který vznikal v Hostinci U Kmoníčků v Labských Chrčicích pod taktovkou Ondřeje Soukupa, se v hlavní roli objeví i herec, moderátor a starosta Řeporyjí Pavel Novotný. Ztvárňuje právě inkriminovaného Ivana.

„Hledali jsme někoho, kdo zahraje skvěle arogantní hovado, a Pavel nás napadl jako první. Vím, že je to chytrý a fajn člověk, který to skvěle zahraje a rád si udělá srandu s námi,“ říká o spolupráci s Novotným Ryba.

Po dlouhé koncertní pauze čeká Rybičky 48 nabité léto, které odstartuje už 7. května na domácí půdě v Kutné Hoře. Na podzim se pak Kuba Ryba, Petr Lebeda, Michal Brener a Ondra Štorek představí 20. října v pražské O2 areně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám