Hlavní obsah

Rolling Stones vypustili alternativní verzi slavné Brown Sugar s Claptonem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní reedice kultovního alba Rolling Stones Sticky Fingers (1971) vyjde 9. června. Skupina pokračuje ve zveřejňování různých bonusů a lahůdek. Nyní vypustili alternativní verzi hitu Brown Sugar, k němuž přidává bluesová sólíčka Eric Clapton.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mick Jagger

Článek

Tato nahrávka, která vznikla na narozeninách Keitha Richardse v prosinci 1970, na normální desce nebyla, ale nyní je vyčištěna a naleštěna pro speciální vydání alba. Klávesy nahrál Al Kooper místo Iana Stewarta, který hrál na původní albové verzi.

Nové vydání obsahuje také například rozšířenou verzi skladby Bitch, akustické Wild Horses a alternativní verze Dead Flowers a Can't You Hear Me Knocking plus pět živých písní.

Super deluxe box pak přinese celé živé album se 13 songy Get Yer Leeds Lungs Out, jež vzniklo v Leedsu roku 1971. Navíc tam bude DVD a stodvacetistránková knížka o vzniku alba plná fotografií.

Mick chce při zpěvu tančit 

Rolling Stones dodnes album Sticky Fingers hrají a na turné jsou skoro neustále. V nejbližší době ale do ČR nezavítají. Náročné turné se týká hlavně severoamerických měst.

Mick Jagger letos slaví 72. narozeniny a magazínu RollingStone se nedávno svěřil, že ho pořád baví plné stadióny. „Baví mě vystupovat na stadiónech, minulé léto se mi moc líbilo, jak jsme hráli v Evropě,” zavzpomínal Jagger.

Běhání po obrovských pódiích je sice fyzicky náročné, ale prý mu to nevadí.

„Mám trenéra, už ho mám léta. Pořád cvičím, nepřestávám ani v období mezi turné, ale asi tři měsíce před začátkem zvedám náročnost o úroveň. Musíte se připravit na to, co budete dělat. Nepřipravujete se na maratón. Trénujete na krátký, rychlý pohyb. Je fakt těžké současně ještě zpívat.”

Reklama

Výběr článků

Načítám