Hlavní obsah

Rolling Stones se valí do světa

Právo, avr

Důchod? Stále nic pro nás. Tuhle zprávu o sobě vysílá do světa skupina Rolling Stones, která 21. srpna zahájí v Bostonu světové turné u příležitosti vydání nového alba A Bigger Bang. To se na pultech objeví 5. září.

Článek

Rolling Stones oznámili termíny pětatřiceti koncertů v USA a Kanadě. Severní Ameriku budou křižovat až do začátku ledna. Předskakovat jim budou například Beck, Pearl Jam nebo Metallica. Skupina se pak chystá koncertovat v Mexiku, Jižní Americe, Asii, na Novém Zélandu, v Austrálii a nakonec i v Evropě, kam by měla zavítat v létě příštího roku. Zatím není jisté, zda vystoupí také v České republice.

Být stále v pohybu skupině vyhovuje. "Jsem jako nomád, od devatenácti jsem na cestách. Na žádném místě nevydržím déle než tři měsíce. Pak musím jít dál. S Rolling Stones jsem trpělivější, ale po šesti měsících mě něco začne vždycky svědit. A pěkné na tom je, že vím, že mi v té době zcela jistě zavolá Mick Jagger. A já mu řeknu: čekal jsem na tvůj telefon. A pak nahodíme motor," řekl v rozhovoru pro týdeník Der Spiegel kytarista Keith Richards, podle kterého ve skupině dnes vládne skvělá nálada.

Na turné A Bigger Bang skupina nabídne divákům novinku: možnost zakoupit si lístek přímo na pódium a sledovat tak Jaggera a spol. z bezprostřední blízkosti. Na internetových stránkách http://www.rollingstones.com mohou fanoušci ovlivnit program koncertů. Kapela je vyzvala, aby zasílali svá písničková přání. Jisté je, že na turné zazní skladby z nové desky.

Šestnáct nových písniček Rolling Stones složili ve Francii. "Pronajali jsme si s Mickem krásný zámek na Loiře, kam jsme přinesli nápady na písničky. Když přijel zbytek kapely, šlo všechno velmi rychle, deska byla hotová za osm týdnů. Tak rychlí jsme od šedesátých let nebyli," řekl Richards.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám