Hlavní obsah

Robert Pattinson z Twilight ságy bude honit Saddáma Husajna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec s romantikou hlásí miláček pubertálních dívek, britský herec Robert Pattinson. V novém filmu Mission: Blacklist má hrát tvrdého vojáka, jenž je na stopě diktátora Saddáma Husajna, informoval americký server The Hollywood Reporter.

Foto: Reuters

Robert Pattinson

Článek

Robert Pattinson se představí jako armádní vyšetřovatel Eric Maddox v psychologickém thrilleru, který má vyprávět příběh muže, jenž vedl lov na kdysi nejhledanějšího diktátora světa. Produkce se ujali Ross M. Dinerstein, Erik Jendresen a Kevin Waller.

Jendresen v minulosti dohlížel například na scénář známého válečného seriálu televize HBO Band of Brothers. Nyní napsal vlastní scénář podle knížky Mission: Black List #1, kterou vydal skutečný Eric Maddox, voják hrající klíčovou roli v nalezení úkrytu Saddáma Husajna.

Režírovat má Jean-Stephane Sauvaire a distribuce se ujme firma Embankment Films, která chce projekt propagovat na blížícím se festivale v Cannes.

Foto: Bontonfilm

Se svou přítelkyní, herečkou Kristen Stewartovou v první části Twilight ságy: Rozbřesk (2011).

Robert Pattinson byl ještě před sedmi lety neznámým začínajícím hercem. Hodně mu pomohl komerční trhák Harry Potter a Fénixův řád a navazující Harry Potter a Ohnivý pohár. V roce 2008 dostal hlavní roli v romanticko-fantastickém filmu pro teenagery Twilight - Stmívání a stala se z něj globální hvězda. Následovala další kasovně úspěšná pokračování této ságy a letos se objevil i v adaptaci slavné literární předlohy Guye de Maupassanta Miláček. Kritika však jeho výkon přijala velmi špatně.

Husajna našli v díře

Foto: Handout, Reuters

Saddám Husajn

Svržený irácký prezident Saddám Husajn byl dopaden v roce 2003 v malém městě vzdáleném 50 kilometrů od rodného Tikrítu. Schovával se ve sklepě jednoho z domů. V podlaze byl vybudován 60 centimetrů hluboký příkop, do kterého se vešel.

Byl obviněn z genocidy, válečných zločinů a zločinů proti lidskosti v sedmi bodech. K smrti byl odsouzen hlavně za podíl na masakru 148 šíitů v Dudžailu v roce 1982. Kdysi obávaný tyran byl popraven 30. prosince 2006.

Reklama

Související články

Před sedmi lety byl dopaden Saddám Husajn

Před sedmi lety, 13. prosince 2003, byl poblíž svého rodiště u Tikrítu zadržen svržený irácký prezident Saddám Husajn. Řadu let předtím patřil...

Výběr článků

Načítám