Hlavní obsah

Sacha Cohen alias Borat si zahraje v komedii inspirované Saddámem Husajnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský komik Sacha Baron Cohen bude hrát v komedii inspirované knihou bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna. Film Diktátor bude volnou adaptací Saddámova románu Zabíba a král, který byl v Iráku bestsellerem v roce 2000. Saddám se pod ni sice nepodepsal, ale vedl prý ruku těm, kdo knihu sepsali podle jeho návrhů.

Foto: ČTK

Britský komik Sacha Baron Cohen známý též jako Borat a Bruno se objeví v další komedii.

Článek

Studio Paramount Pictures oznámilo, že snímek bude hrdinským příběhem diktátora, který nasadí život za to, aby bránil před demokracií svou zem, kterou on s láskou utiskuje. Premiéra je plánována na 11. květen příštího roku. Režie se ujme Larry Charles, který s Cohenem pracoval na jeho předchozích filmech Bruno a Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu.

Román Zabíba a král se odehrává v sedmém nebo osmém století a pojednává o králi, který se zamiluje do chudé vdané ženy. K Saddámovi se váže také další vznikající film.

The Devil's Double (Ďáblův dvojník) pojednává o Saddámově synovi Udajovi a muži, který byl přinucen pracovat jako jeho dvojník. Role Udaje i dvojníka byla svěřena Dominikovi Cooperovi, známému například z muzikálu Mamma Mia!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám