Hlavní obsah

Robbie Williams se vrací k Take That

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zpěvák Robbie Williams se vrací k Take That, původně chlapecké kapele, která ho v 90. letech vynesla na výsluní. Ve čtvrtek to uvedla britská stanice SkyNews.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robbie Williams

Článek

Podle televize Williams se svými bývalými spoluhráči nahrál nové album skupiny, které by mělo vyjít v listopadu. S Garym Barlowem, Howardem Donaldem, Jasonem Orangem a Mark Owenem chystá i turné, jehož první část by měla trvat rok.

„Ty zvěsti jsou pravda. Původní sestava Take That napsala a nahrála nové album, které vyjde závěrem roku... Je to poprvé od zveřejnění hitového alba Nobody Else z roku 1995, co členové nahráli společné album,“ uvedla kapela v prohlášení.

Sám Williams k tomu řekl: „Až trapně mě vzrušuje, když se nás pět ocitne v jednom pokoji. Je to jako návrat domů.“ Mark Owen přisvědčil s tím, že je potěšením zase trávit čas s Robbiem. „Ve fotbale jsem ale pořád lepší,“ dodal žertem.

Kromě nové kolekce s Take That vydává Williams v říjnu též výběr svých největších hitů. Na albu bude bonus v podobě duetu s Garym Barlowem.

Britský chlapecký boyband Take That byl vytvořen v roce 1989. Jeho ústřední postavou byl jakožto autor vlastních písní Garry Barlow, nikoliv Robbie Williams.
Ačkoliv si předchozí singly vedly v hitparádách dobře, skutečný úspěch se dostavil teprve v roce 1993, kdy se album Everything Changes dostal do čela britského žebříčku. Stejně tak si o dva roky později vedlo i album Nobody Else. Skupina bodovala s množstvím hitů od coververze Relight My Fire přes vlastní Pray či Babe až k nejúspěšnějšímu Back for Good.
Robbie Williams kapelu opustil v roce 1995 a zahájil úspěšnou sólovou kariéru. Take That oznámili konec činnosti počátkem následujícího roku. Čtveřice zbylých členů se však znovu dala dohromady v roce 2005. Od té doby se několikrát spekulovalo též o Williamsově návratu.

Reklama

Výběr článků

Načítám