Hlavní obsah

Řidič slečny Daisy přiletěl do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do Prahy krátce po 18. hodině přiletěla jedna z hlavních hvězd karlovarského mezinárodního filmového festivalu - americký herec Morgan Freeman. Světovou proslulost a nominaci na Oscara mu v roce 1989 vynesl film Řidič slečny Daisy.

Foto: Olga Bukovičová

Program konference Hornická kulturní krajina Krušnohoří

Článek

S basebalovou čepicí a tmavými brýlemi opustil Morgan Freeman letiště, nasedl do připraveného vozu a odjel asi čtvrt hodiny po 21. hodině. V hlavním městě České republiky by měl strávit dnešní noc a zítra se vydá do dějiště 38. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Do lázeňského města jede představit snímek Lawrence Kasdana Pavučina snů, který 10. července vstoupí do českých kin, a současně převezme cenu za přínos světovému filmu.

Malcomem X i Nelsonem Mandelou

Ve své filmografii má takové snímky jako Brubaker, kde si zahrál po boku Roberta Redforda, western Clinta Eastwooda Nesmiřitelní, Vykoupení z věznice Shawshank, Sběratel polibků či katastrofický snímek Drtivý dopad.

V roce 1981 si ve filmu Death of a Prophet zahrál bojovníka za práva černochů Malcolma X. V blízké budoucnosti by měl ztvárnit i bývalého dlouholetého vězně režimu apartheidu a později prezidenta Jihoafrické republiky Nelsona Mandelu. Podle serveru imdb.com by se tak mělo stát již příští rok v indickém snímku Dlouhá cesta ke svobodě (Long Walk to Freedom).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám