Hlavní obsah

RECENZE: Coverdale v Praze vzpomínal na plodnou éru s Deep Purple

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák David Coverdale a skupina Whitesnake vystoupili v úterý v ne zcela zaplněné pražské O2 areně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Whitesnake David Coverdale

Článek

Celé turné Purple Tour 2015 je věnováno vzpomínce na éru, kdy zpěvák David Coverdale působil ve skupině Deep Purple, která byla v rockových dějinách přece jen významnější než Whitesnake, a Coverdale dokonce nedávno natočil celé album coververzí DP. Kdyby si nemyslel, že mu to přinese více fanoušků na koncerty, jistě by to nedělal.

Koncert také proto zahájila jedna z největších párplovských „vypalovaček” Burn, kterou následovaly hity Gypsy, You Keep On Movin, Mistreated či Soldier of Fortune. Kromě párplovského materiálu zazněly i skladby Bad Boys, Love Aint No Stranger, Aint No Love in the Heart of the City a další.

Coverdale se nachází v dobré hlasové kondici i psychické pohodě a odváděl slušný výkon. Doprovodná kapela dodala rovněž obstojný standard, nic více a nic méně. Škoda, že aparatura byla jako obvykle nesmyslně přeřvaná.

Rozporuplně působil sólový výstup dvou kytaristů, chvílemi lepší, chvílemi bez hlavy a paty. Zjevně jsou oba příznivci teorie, že je třeba hrát co nejrychleji a co nejvíc nahlas. I tak byl ale koncert docela milým zavzpomínáním na čtyřicet let staré písničky a doby, kdy Deep Purple s Coverdalem prožívali krátké, ale plodné funk-rockové období.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám