Hlavní obsah

Quentin Tarantino završil svou pomstu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zatímco většinu druhých filmových dílů ještě stále vyvolává úspěch jedničky, Kill Billa natočil Quentin Tarantino původně jako jeden film. Jenže pak prý tento první rockový režisér či šílený samouk z videopůjčovny, jak se Tarantinovi přezdívá, nebyl schopen (a nejspíš ani ochoten) dostat film pod délku tří hodin a musel na koberec k producentovi.

Foto: Jiří Cysař

Vstupní prostor PVA Letňany

Článek

A svět, samozřejmě ten filmový, se divil, když Harvey Weinstein, šéf produkční společnosti Miramax, známý pro svůj razantní přístup ke zkracování pod přezdívkou Střihoruký Harvey, pravil, že by to opravdu byla škoda. "Miramax je dům, který Quentin Tarantino postavil," připomněl prý fakt, že úspěch Tarantinova Pulp Fiction v roce 1994 značně přispěl k růstu firmy. Harvey tedy rozhodl uvést Kill Billa s půlročním odstupem nadvakrát, za což se mu tvůrce odvděčil tím, že se ve dvojce přehraboval ještě tak dlouho, až se naplánovaná premiéra musela odsouvat.

Velký zájem vzbudil už první díl

Jinak se ale Weinsteinův ústupek svéhlavému Mistrovi ukázal především jako skvělý producentský tah. Fanoušci, vyhladovělí Tarantinovou šestiletou pauzou od filmu Jackie Brownová, slupli jedničku jako malinu, přičemž v závratném tempu odevzdali do kin víc než těch 55 miliónů dolarů, za které Tarantino respektive Miramax pořídily oba filmy.

Teď se spolu s premiérou dvojky vrátila do kin i jednička, aby si ji nadšenci mohli připomenout těsně předtím, než zhltnou dvojku. Kromě toho se těsně před premiérou začal v Americe prodávat Kill Bill 1 i na videotrhu. Jen za 24 hodin ho koupily dva milióny diváků.

U nás má Kill Bill 2 slavnostní premiéru zítra, o den později zaplaví v 39 kopiích česká kina.

Tarantino přenese western do druhé světové

A Quentin Tarantino, kterého čeká v květnu předsednictví mezinárodní porotě na filmovém festivalu v Cannes, se konečně může pustit do realizace svého dalšího projektu. Bude jím ambiciózní drama z druhé světové války Inglorious Bastards, jehož text psal Tarantino čtyři roky současně s Kill Billem. Měla by to prý být variace na jeho oblíbený spaghetti-western Hodný, zlý a ošklivý režiséra Sergia Leoneho, situovaná do okupované Francie.

Reklama

Související témata:

Související články

Tarantinův Kill Bill bude dvoudílný

S velkým napětím očekávaný akční snímek Kill Bill kultovního amerického režiséra Quentina Tarantina nabyl takové délky, že se v kinech objeví ve dvou dílech...

FFFILM zabil Billa!

Premiérou tohoto týdne je nový film Quentina Tarantina KILL BILL. Pro některé diváky je to navíc premiéra roku, desetiletí, případně tisíciletí. A nezáleží...

Výběr článků

Načítám