Hlavní obsah

Prvotinu českého novináře pokřtily Csáková s Absolonovou

Známé tváře českého šoubyznysu v úterý v Praze křtily knihu novináře Adama Chromého s názvem Rekviem za Pluto. Výběr kmoter Moniky Absolonové a Ilony Csákové byl nasnadě, protože se v románu o kosmických a hlavně vztahových problémech samy objevily.

Foto: Michaela Feuereislová, Novinky

Ilona Csáková, Adam Chromý, Monika Absolonová a Petra Nesvačilová na křtu

Článek

Děj knihy se odehrává v roce 2006, kdy se staly dvě pro román zásadní události. Pluto přestává být planetou a David a Alice, hlavní postavy knihy, přestávají být partnery. Ve skutečnosti jimi nejsou už dlouho, ale stereotyp, pocit viny a strach z neznámého je, stejně jako tolik dalších párů napříč generacemi, nutí táhnout ztrouchnivělou káru dál.

„Rád bych poděkoval vědcům, kteří v roce 2006 Pluto připravili o původní význam. S jejich rozhodnutím sice nesouhlasím, ale takový námět se urodí jednou za tisíc let,“ řekl Novinkám na křtu Adam Chromý.

Dílo s bytostně aktuálním tématem globální nejistoty původně vzniklo jako scénář. Po letech se je autor rozhodl přepracovat a vydat v knižní formě. Chromý však myšlenku na teoretické zfilmování zcela nepohřbil, a i proto si jako třetí kmotru vybral herečku Petru Nesvačilovou, kterou vidí jako ideální představitelku Alice.

Ilona Csáková, jejíž jméno je v knize synonymem žádané zpěvačky, na akci sdělila: „Přála bych této knize, aby se zatoulala do co nejvíce knihoven. Aby tam jen nestála, aby se v ní listovalo. Aby se ti, kteří se na nějakou dobu zacyklili, touto knihou nechali inspirovat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám