Hlavní obsah

První záběr odhalil filmového představitele krále rokenrolu Elvise Presleyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elvis se vrátil. Tentokrát ne v konspirační teorii o tom, že nikdy nezemřel, ale ve filmu renomovaného režiséra Baze Luhrmanna, kde hudební ikoně propůjčí tvář mladý americký herec Austin Butler.

Foto: Profimedia.cz

Austin Butler

Článek

Baze Luhrmanna, který má za sebou trháky Velký Gatsby, Austrálie nebo Moulin Rouge!, není třeba moc představovat, Austin Butler zatím takovou hvězdou není. Kalifornský herec se protloukal různými seriály jako Hannah Montana, Kriminálka Miami a Kriminálka New York. Vedlejší role měl také ve filmech Mrtví neumírají a Tenkrát v Hollywoodu, kde ztvárnil jednoho ze členů sekty Charlese Mansona, známého psychopata z šedesátých let dvacátého století.

Snímek o králi rokenrolu by se měl dostat do kin v červnu 2022. Luhrmann už na sociální síti ukázal krátký záběr na svého protagonistu, který doprovází a cappella verze Presleyho hitu Suspicious Minds, zatímco Elvis se připravuje na televizní vystoupení.

Scénář snímku, který ještě nemá oficiální název, sepsali Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce a Jeremy Doner. Presleyho manažera Toma Parkera má hrát Tom Hanks a další role například Yola Quartey, Luke Bracey, Kelvin Harrison Jr., Dacre Montgomery, Helen Thomsonová, Richard Roxburgh či David Wenham.

Elvis Presley, přezdívaný „Král“ nebo „Král rokenrolu“, byl hudebně nejvýznamnější i komerčně nejúspěšnější hvězdou padesátých let. Počet jeho desek prodaných po celém světě lze dnes těžko spočítat, odhady hovoří o stovkách milionů až miliardě kusů.

Presley propojil černou a bílou hudbu (spirituály, country, rock i pop) do atraktivní podoby, bořil tabu a okouzloval hlasem i sexy tanečními pohyby, které v padesátých letech vyvolávaly pobouření u některých konzervativních Američanů.

Zemřel 16. srpna 1977 ve svém sídle zvaném Graceland v Memphisu. Oficiálně měl srdeční infarkt, ale většinou se uvádí, že zemřel hlavně proto, že bral drogy.

Elvise dodnes napodobují tisíce profesionálních i amatérských zpěváků. Pravidelně se konají i sjezdy elvisovských dvojníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám