Hlavní obsah

Premiéry – Lidice, X-Men: První třída a Kung Fu Panda 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je na co se těšit, do kin vstupuje silná trojka: podle distributora nejočekávanější český film roku Lidice, komiksový film X-Men: První třída a druhý díl animovaného hitu Kung Fu Panda.

Článek

Lidice

Drama Lidice, které natočil Petr Nikolaev podle scénáře Zdeňka Mahlera, nabízí pohled na tragický osud Lidic prostřednictvím mezilidských vztahů.

Václav Fiala se zamiluje do Aničky ze Sudet, doma ho však čeká těhotná žena. Dopis, ve kterém Aničku lživě informuje, že "něco" podnikl a musí do ústraní, poslouží krátce po atentátu na Reinharda Heydricha jako záminka k vyhlazení Lidic. Druhou linií je příběh Františka Šímy, který nešťastnou náhodou při opilecké rvačce zabije svého syna. Vyhlazení Lidic tedy přežije nic netušíc ve vězení a po válce se vrací domů, kde ho čeká holá pláň.

Lidice, Česko / Polsko 2011, 126 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Karel Roden, Zuzana Fialová, Roman Luknár, Zuzana Bydžovská, Ondřej Novák, Norbert Lichý, Veronika Kubařová...

X-Men: První třída

Další z filmů inspirovaných legendární komiksovou sérii X- Men s podtitulem První třída se odehrává se v polovině minulého století a dějově se vrací ještě před film X-Men Origins: Wolverine.

V době studené války byli mladý Charles Xavier a Erik Lensherr velmi blízcí přátelé a teprve odkrývali své jedinečné schopnosti. Tehdy společně s dalšími mutanty museli čelit největší hrozbě, jakou kdy zatím lidstvo poznalo. Proč se ale z nejlepších přátel stali nepřátelé na život a na smrt? Co předcházelo okamžiku, kdy se z Charlese stal Profesor X a z Erika Magneto?

X-Men: First Class, USA 2011, 132 min., režie: Matthew Vaughn, hrají: James McAvoy, Michael Fassbender, January Jones, Nicholas Hoult, Kevin Bacon, Jennifer Lawrence, Lucas Till, Edi Gathegi, Jason Flemyng, Morgan Lily, Zoë Kravitz...

Kung Fu Panda 2

Panda Po se stala mistrem kung-fu a v druhém díle animované komedie musí se svými přáteli dokázat, že si titul legendárního Dračího bojovníka zaslouží.

Po společně s pěti přáteli, Tygřicí, Jeřábem, Kudlankou, Zmijí a Opičákem, hájí rodné údolí. Všudypřítomnou pohodu ale naruší zprávy o zlosynovi, který plánuje krádež mocné zbraně, jež by mu mohla pomoci dobýt Čínu a zničit umění kung fu. Po společně vyráží na strastiplnou pouť napříč Čínou...

Kung Fu Panda 2, USA 2011, 91 min., režie: Jennifer Yuh, hrají: Jack Black, Angelina Jolie, Seth Rogen, Dustin Hoffman, Lucy Liu, James Hong, David Cross, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Victor Garber, Gary Oldman, James Woods, Jackie Chan, Danny R. McBride...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám