Hlavní obsah

Před Jeffem Beckem zazpívá folk-popová Neema

Novinky, Stanislav Dvořák

Kanadská písničkářka Neema obstará předprogram na historicky prvním koncertu kytarové legendy Jeffa Becka v Praze. Koná se 23. června v Tesla aréně.

Článek

Písničkářka Neema vydala zatím dvě alba a novinku Watching You Think dokonce spoluprodukoval slavný Leonard Cohen. Namaloval také její portrét na obal desky.

Neema zpívá folk-pop-rock a prorazila v roce 2006, kdy se svým debutem objela koncertní sály v Kanadě, Irsku, Austrálii, Velké Británii a USA. Kromě hudby se věnovala také práci s dětmi bez domova v Egyptě nebo s původními obyvateli Kanady.

Po jejím úvodu nastoupí na pódium světová kytarová hvězda Jeff Beck, která u nás navíc nikdy nehrála.

Beck posbíral osm cen Grammy, prodal milióny desek a ovlivnil mnoho mladších kytaristů. Svobodně si přeskakuje mezi blues, hard rockem, metalem i jazzem a ať už si zapne jakkoliv "brutální" efekty, či hraje jen piánko, svojí virtuozitu nezapře.

Byl členem mnoha projektů a skupin - např. Yardbirds a The Jeff Beck Group, nahrával s Mickem Jaggerem, Stevie Wonderem, Janem Hammerem, ZZ Top či Brianem Mayem. Časopis Rolling Stone ho zařadil na 14. místo žebříčku nejlepších kytaristů historie.

Vstupenky v cenách od 799 do 1799 Kč jsou k dostání v síti Ticketportal a Ticketpro. Koncert pořádá Liver Music v rámci série Prague International Bluenights.

Reklama

Výběr článků

Načítám