Hlavní obsah

Pražské jaro má nové partnery i patrony

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel hudebního festivalu Pražské jaro Roman Bělor oznámil, že do letošního 73. ročníku festivalu, jenž se uskuteční od 12. května do 3. června, jde s novým finančním partnerem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ředitel hudebního festivalu Pražské jaro Roman Bělor.

Článek

Dosavadní hlavní partner, společnost Cetin, zůstává pouze jedním z několika partnerů stejně jako společnost Mastercard, která je oním novým partnerem. Dalšími jsou innogy, Czech Tourism, ministerstvo pro místní rozvoj, ministerstvo kultury a hlavní město Praha.

Po prosincovém startu předprodeje je největší zájem o zahajovací koncerty a o vystoupení souboru Johna Eliota Gardinera. „Nově jsme zavedli instituci patronů Pražského jara,“ oznámil Bělor s tím, že mezi sedmi osobnostmi veřejného života jsou i Cyril Höschl, Hana Maciuchová, Jiří Lábus a Petr Vichnar. kteří vystupují i v natočeném videospotu.

„Festival bude dramaturgicky ve znamení výročí vzniku republiky s velkým zastoupením děl skladatelů obou národností, hodně bude zastoupena i česká hudební emigrace a díla pronásledovaných autorů jako Kabeláč a Slavický,“ oznámil Bělor.

Reklama

Výběr článků

Načítám