Hlavní obsah

Pražské Divadlo Kalich uvede výroční Pomádu

Právo, ŠH

Pražské Divadlo Kalich uvede 6. září premiéru muzikálu Jima Jacobse a Warrena Caseyho Pomáda. Pro české diváky připravilo sto exklusivních představení, a to v rámci celosvětových oslav čtyřicátého výročí premiéry Pomády na newyorské Broadwayi.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní představitelé z Pomády - Roman Tomeš, Tomáš Savka, Zbyněk Fric, Přemysl Pálek, Nela Pocisková, Michaela Doubravová a Jan Kříž

Článek

Režisérem a choreografem pražského představení bude Ján Ďurovčík, producentem ředitel divadla Michal Kocourek a autorem českých textů Eduard Krečmar. „Ve struktuře současné muzikálové nabídky v Praze takový titul chybí,“ tvrdí producent Kocourek.

Hlavní roli Dannyho v Pomádě ztvární Roman Tomeš, Přemysl Pálek a Jan Kříž. Představitelkou hlavní dívčí role Sandy je slovenská herečka a zpěvačka Nela Pocisková. Jako Rizzo se představí Michaela Doubravová, v roli Johnnyho Casina vystoupí Zbyněk Fric, který ztvárnil Dannyho v první pražské inscenaci.

„Obsazení do role Dannyho je pro mě velká pocta. Jedná se také o velkou muzikálovou prověrku, protože je to nesmírně náročná role herecky i tanečně. Navíc bude vždy ta role spojována s Johnem Travoltou, který tu hereckou laťku nastavil nezdolatelně vysoko,“ řekl Jan Kříž.

Vedle Dannyho si v české Pomádě zahraje také roli Johnnyho Casina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám