Hlavní obsah

Poslední koncerty. Spirituál kvintet zve na rozlučku

Spirituál kvintet je legenda české scény, kterou zná každý, i když daný žánr neposlouchá. S aktivní kariérou se loučí velkolepou hudební oslavou v pražské Lucerně - třinácti koncerty, které začnou už tento pátek 10. září a vyvrcholí 13. října 2021.

Foto: Petr Horník, Právo

Jediný původní člen Spirituál kvintetu Jiří Tichota.

Článek

„Milí posluchači, scházíme se a zpíváme písničky, které bychom rádi zazpívali a zahráli vám všem, kteří se doufám těšíte na naše poslední, oficiální muzikantské rozloučení s vámi. Hudba je pro nás, jako v jiných dobách, věcí naděje, tak si držme palce!“ vzkázal poslední žijící člen původní sestavy Jiří Tichota.

Termíny posledních koncertů Spirituál Kvintetu Lucerna 2021 jsou 10., 11., 12., 14., 16., 17., 18. září a 4., 5., 6., 11., 12., 13. října. Vždy od 19.00.

Zpěvák skupiny Spirituál kvintet zemřel na zánět zubu, bál se jít k lékaři

Kultura

Spirituál kvintet vydal od šedesátých let přes dvacet alb. Jejich český folk nese názvuky amerických gospelů, repertoár se ovšem neustále rozšiřoval a dnes už lze kapelu těžko zařadit do jedné škatulky.

V době komunistického režimu několikrát bojovala se zákazy. V listopadu roku 1989 zpíval Spirituál kvintet z balkonu pražského Melantrichu, o rok později si, opět na Václavském náměstí, mezi členy skupiny na pódiu zazpívali dva prezidenti, George Bush starší a Václav Havel. Kapela hrála také pro prezidenta Billa Clintona a první dámy USA a ČR. V roce 2012 obdržela Diamantovou desku za milion dvě stě tisíc prodaných nosičů.

Spirituál kvintet: Pro režim bylo těžké zakazovat písně o touze po svobodě

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám