Hlavní obsah

Poslední díl batmanovské trilogie Temný rytíř povstal v Americe vede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Batmanovský film Temný rytíř povstal zůstává i druhý týden v čele amerického žebříčku návštěvnosti. Podle listu Los Angeles Times přitom každý pátý návštěvník kin v průzkumu hollywoodské společnosti NRG přiznal, že se po útoku bojí na film režiséra Christophera Nolana zajít.

Foto: Warner Bros

Film Temný rytíř povstal patří mezi nejúspěšnější filmy léta.

Článek

Z aktuálních statistik vyplývá, že film v Severní Americe už vydělal 289 miliónů dolarů (téměř šest miliard korun), což je ale o 25 miliónů dolarů méně, než tomu bylo v roce 2008 u prvního dílu Temný rytíř.

Tento týden film v USA a Kanadě vydělal „jen“ 64,1 miliónu dolarů. To mu ale k prvenství stačí přesto, že celková návštěvnost kin ve srovnání s předchozím týdnem klesla o čtvrtinu. To dávají experti do souvislosti s denverskou tragédií, ale také s konkurujícími letními olympijskými hrami v Londýně.

Mimo severoamerický trh film Temný rytíř povstal vydělal od premiéry 20. července 248,2 miliónu dolarů, uvedla společnost Warner Bros.

V Americe je na druhém místě v žebříčku návštěvnosti animovaný film Doba ledová 4: Země v pohybu, jenž vydělal 13,3 miliónu dolarů. Další příčky obsadily komedie Sousedská hlídka a taneční film Let’s Dance: Revolution. Oba snímky měly premiéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám