Hlavní obsah

PolyBand nabídne expresivitu a zvukové stěny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Amsterdamský kytarista Jasper Stadhouders se pohybuje na nizozemské scéně improvizovaného rocku, která se utvořila okolo skupiny The Ex. Stál u zrodu tria The Black Napkins i u dalšího tria Cactus Truck. Ve středu vystoupí v pražské klubu Punctum s dalším projektem, proměnlivým PolyBandem.

Foto: Rachot

PolyBand

Článek

PolyBand, který má dva bubeníky Onna Govaerta a Philipa Mosreho a baskytaristu Miguele Petrucelliho staví na cyklickém střídání rytmů i tempa, kdy po opakováních a drobných obměnách přijde prudký střih. Zvuk dotvářejí klávesy Marty Warelisové a na divokosti mu občas dodávají dudy nebo saxofon. Vizuální dojem dotváří tanečnice Ibelisse Guardia Ferraguttiová.

Stahouder se v Praze už představil s Cactus Truck, kdy vystupoval s hostující Avou Mendozovou. S triem často spolupracovali i další muzikanti, jako kytarista Terrie Ex Hessels, trombonista a kytarista Jeb Bishop a trumpetista Roy Campbell.

V Praze jsme ho mohli slyšet i jako člena legendárních sestavy Kena Wandermarka Made To Break.

Reklama

Výběr článků

Načítám