Hlavní obsah

Pohádky i muzikál s Vojtou Dykem uvede Český rozhlas

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční program Českého rozhlasu obsahuje pohádky, premiéry her a audioknih, muzikál, dokumenty i rekapitulaci nejzajímavějších momentů roku 2020.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vojtěch Dyk

Článek

Na Štědrý den posluchače Českého rozhlasu čekají příběhy ze seriálu Dobrodincem z přesvědčení, Vánoce z archivu Českého rozhlasu i pětidílný seriál o expedici Tatra kolem světa 2. Ohlédnutí za rokem 2020 přinese Český rozhlas Plus v Názorech a argumentech autorů, jako jsou Jindřich Šídlo, Libor Dvořák, Tereza Zavadilová nebo Petr Holub.

„Štědrovečerní program nabídne i taková témata jako Vánoce za socialismu v Archivu Plus Speciál a příběh boromejky Edigny v Příbězích 20. století. Na 1. svátek vánoční se posluchači mohou těšit na dokument Papež a Jarmila aneb Jak Ježíškova vnoučata zařídila setkání seniorky s papežem a další díl pořadu Archiv Plus, který tentokrát představí Vánoce 1968 v okupovaném Československu,“ sdělila Blanka Bumbálková, vedoucí Oddělení komunikace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Iva Janžurová

Český rozhlas Dvojka na Štědrý den uvede dopoledne vánoční vyprávění s Honzou Rosákem nebo povídání Terezy Kostkové s Vojtou Kotkem v Blízkých setkáních. Odpoledne naváže pohádka Panna z věže a večer premiéra detektivky Vánoční vražda od P. D. Jamesové s Ivou Janžurovou v hlavní roli.

První i druhý svátek vánoční bude na stanici Český rozhlas Dvojka patřit původnímu rozhlasovému muzikálu, ve kterém září Vojta Dyk jako pilot, Viktor Antonio jako Malý princ nebo Jiří Korn v roli Domýšlivce. Malý princ bude v éteru po oba svátky vánoční od 13 hodin.

Na dvojnásobnou porci nejkrásnějších pohádek na Rádiu Junior se mohou od 23. prosince do 3. ledna těšit nejmenší posluchači. Pohádky během svátků poběží nejen ve 13, ale i v 19 hodin místo Klubu Rádia Junior. Vybrané pohádky lze po odvysílání poslouchat i na webu.

Český rozhlas Vltava chystá nové rozhlasové hry, sváteční hudbu i rozhovory. Oba sváteční dny bude provázet četba z románu Velký Gatsby spisovatele Francise Scotta Fitzgeralda.

Reklama

Výběr článků

Načítám