Hlavní obsah

Po útocích v Paříži ruší koncerty U2, Foo Fighters či Motorhead

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké koncerty skupin jako U2, Foo Fighters, Coldplay a Motorhead byly zrušeny kvůli teroristickým útokům v Paříži.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Skupina U2

Článek

Foo Fighters odřekli nejen koncert, ale celý zbytek evropského turné.

„S hlubokým smutkem a upřímnou starostí o všechny v Paříži jsme nuceni oznámit zrušení zbytku turné. Ve světle tohoto nesmyslného násilí, uzavírání hranic a mezinárodního smutku nemůžeme pokračovat,” uvedli Foo Fighters.

Také Coldplay své vystoupení zrušili „kvůli úctě k obětem strašných událostí v Paříži”, přestože se mělo konat v Los Angeles. U2 odřekli pondělní pařížský koncert.

Britská skupina Motorhead, která měla hrát v neděli, přislíbila jiný termín v lednu.

Shodou náhod zemřel minulý týden po dlouhé nemoci také bubeník Motorhead Phil Taylor, s teroristy to ale nemělo nic společného. Taylor strávil s frontmanem Lemmym Kilmisterem téměř celou kariéru. Vzali ho při nahrávání první desky a podílel se na slavných hitech Ace of Spades či Overkill. Jen od roku 1984 do roku 1987 si udělal pauzu.

Obětí spojených s hudebním průmyslem bylo více

Událost mimořádně zasáhla mnoho hudebníků a dalších lidí pracujících v oboru. Nejvíce obětí teroristů (89) totiž zemřelo na koncertě americké skupiny Eagles of Death Metal. Členům kapely se nic nestalo, ale zemřel např. 36letý Nick Alexander, který se jim staral o prodej reklamních předmětů.

Foto: Sony Music

Foo Fighters vydají nové album na začátku listopadu.

Zpěvák Yusuf Islam neboli Cat Stevens, který s ním také spolupracoval, vyjádřil soustrast rodině zemřelého muže.

Britská skupina The Vamps zmínila své kamarády Thomase a Marii, kteří v Paříži údajně také zemřeli. „Chceme vyjádřit nejhlubší soustrast rodinám a přátelům Thomase a Marie, kteří byli důležitou součástí teamu The Vamps ve Francii,” uvedli na internetu.

Podle BBC zemřel také Thomas Ayad z hudebního labelu Mercury Records a jeho kolegyně Marie Mosserová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám