Hlavní obsah

Petr Bende vyjel na tradiční vánoční turné

Právo, jaš

Zpěvák a skladatel Petr Bende vyjel na konci listopadu již pojednadvacáté na speciální vánoční turné, pro které vždy chystá nový program s řadou překvapení. Vyrazil do sedmnácti měst a poprvé vystoupí ve Vídni.

Pozvánka na turnéVideo: archív Petra Bendeho

 
Článek

V programu jsou nové písničky z aktuálního alba Petra Bende reStart. Zaznívají samozřejmě i vánoční koledy, které dostávají leckdy netradiční hudební kabát a přichází i hudební hosté.

„Na koncerty s námi měl jet jako host i František Segrado, ale ze zdravotních důvodů nemůže. Jeho písničky zpívám já a pokud mu to stav dovolí, možná se k nám na některých dalších koncertech přidá,“ řekl Právu Petr Bende.

Kapelu Petra Bendeho rozšíří i Cimbálová muzika Gromba, složená z pěti mladých hudebníků, spolupracujících s Michalem Grombiříkem, který s Petrem Bendem hrál už na předloňském turné.

„Každý rok to je jako setkání s přáteli; každý rok posluchačům nabízíme nový program a netradiční hudební spojení napříč žánry. Zazní ale i nestandardně zpracované vánoční koledy a místní pěvecké sbory nás v každém městě ještě blíže propojí s domácím publikem,“ vysvětluje Petr Bende.

„Naše vánoční turné už i překročilo hranice republiky. Letošní turné zakončíme vystoupením v Kostele sv. Alžběty ve Vídni. Navážeme tak na naše zahraniční koncerty, kdy jsme v prosinci 2013 hráli v katedrále Saint-Louis v Paříži a o rok později v Augustiniánském kostele v Curychu. Vždy to byl ohromný zážitek a jedinečná zkušenost,“ dodává.

Již 7. prosince vystoupí Bende s kapelou a hosty v pražském Divadle Kalich. Následují koncerty 8. v Rumburku, 9. v Měříně, 10. v Brně, 12. v Třebíči, 13. v Polné, 15. ve Velké Bíteši, 16. ve Zbraslavi u Brna, 17. v Třešti, 19. v Olomouci, 20. v Uherském Brodu, 21. ve Velkých Bílovicích a 22. ve Vídni.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám