Hlavní obsah

Peníze nadace daly scenáristce svobodu

Právo, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší částku za originálnost díla dostala od Filmové nadace RWE & Barrandov Studio posluchačka FAMU Petra Soukupová. Porota její scénář K moři ocenila 160 tisíci korunami. Hlavním mediálním partnerem nadace se nově stal deník Právo.

Článek

O čem scénář je?

Je to rodinný příběh o otci, který vezme dceru z prvního manželství a dvě dcery z druhého manželství na společnou dovolenou k moři. Řeší se v něm různé zapeklité patálie v mezilidských vztazích. Není to komedie, spíše jde o komorní psychologický příběh.

Čím jste podle vás přesvědčila porotu?

To si netroufám odhadnout. Doufám, že kvalitou. Námět jsem měla v hlavě, pak rozepsaný asi čtyři roky. Stostránkový scénář celovečerního filmu, který jsem předkládala porotě, byl vlastně čtvrtou verzí příběhu. Tak možná jsem porotu zaujala tím, že byl celistvý.

Věříte, že z něho bude natočen film?

To vůbec nedokážu odhadnout. Ale jako každý tvůrce bych si to samozřejmě přála.

Jak vám peníze od nadace pomohou?

Dávají mi určitou svobodu, možnost bezstarostně tvořit. Díky nim se totiž nemusím soustředit na to, jak se uživím v nejbližší době.

Jste studentkou FAMU. Kolikátý ročník studujete?

Čtvrtý. Bude mi 25 let. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám