Hlavní obsah

Pavel Kohout přečetl online svou novou hru

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatik Pavel Kohout přečetl ve čtvrtek z jeviště pražského Divadla na Vinohradech v rámci online programu Hrajeme i v karanténě osobně svou novou hru Valná hromada v čase virů z netopýrů. Ke hře, kterou napsal v době od 2. do 4. dubna, ho inspirovalo komunikační omezení v důsledku koronavirové pandemie.

Foto: ČTK

Pavel Kohout.

Článek

Rodinná hra z prostředí majitele exkluzivní papírenské firmy Tomáše Jonáše, již Kohout označil za bulvární videofrašku, je věnována vinohradské scéně a pohrává si volně s motivy Shakespearova Krále Leara.

Jednadevadesátiletý dramatik ji přečetl v jednom téměř dvouhodinovém zátahu s obdivuhodnou svěžestí i koncentrací. Mezi jednotlivé části vložil osobní vzpomínky na svůj vztah k vinohradskému divadlu i ohlédnutí za svým životem, úspěchy, omyly i poznáním.

Své vystoupení ukončil veršovaným rozloučením: „Zbaviv svůj život zlořádu, chci řádně dožít zbytek. A odejít z něj bez řádů, ale i bez výčitek.“

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám