Hlavní obsah

Paul McCartney a Ringo Starr zahrají spolu na Grammy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dva žijící členové britské skupiny The Beatles Paul McCartney a Ringo Starr vystoupí 26. ledna na slavnostním vyhlašování hudebních cen Grammy v Los Angeles. Oznámila to v úterý americká Národní akademie hudebního umění a věd, která ocenění uděluje. Bude to poprvé od roku 2009, kdy vystoupí společně.

Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Paul McCartney při starším vystoupení na cenách Grammy

Článek

Akademie už v prosinci oznámila, že Beatles obdrží den před hlavním galavečerem cenu za celoživotní dílo. Den po předávání cen se uskuteční speciální pocta slavné liverpoolské čtveřici. Kvůli tomu se na jeden večer dá dohromady i duo Eurythmics.

McCartney však nejen zahraje, ale může získat i cenu. Je nominován na Grammy za nejlepší rockovou píseň a nejlepší videoklip.

Na předávání cen Grammy vystoupí kromě obou členů Beatles i Taylor Swiftová, Katy Perryová, Carole Kingová se Sarou Bareillesovou, Stevie Wonder a také kapely Daft Punk a Metallica. Zazpívají i nestoři country Merle Haggard, Willie Nelson a Kris Kristofferson.

Reklama

Výběr článků

Načítám